Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέλει "εκτόνωση" και ψήφους!

Αντίθετη στον αγώνα των μαθητών και στις καταλήψεις, συνεχίζει να είναι η ηγεσία της ΝΔ, η οποία, όμως, ταυτόχρονα επιχειρεί να ψαρέψει στη λαϊκή δυσαρέσκεια με φτηνές αντιπολιτευτικές κορόνες.

Ο εκπρόσωπος τους κόμματος, μετά τη συζήτηση που έγινε χτες στη σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κ. Σημίτης φέρουν βαρύτατη και ακέραιη ευθύνη για τα"έκτροπα" (!) που σημειώνονται έξω από τα υπό κατάληψη, αλλά και"λειτουργούντα" σχολεία. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση, γιατί "προβαίνει σε εντελώς απαράδεκτες και αψυχολόγητες ενέργειες και δηλώσεις που διατηρούν την αναταραχή (!)".

Η αρμόδια τομεάρχης Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ενημερώνοντας τους τομεάρχες, εκτίμησε ότι τα μισά σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ σύλλογοι γονέων που "ΠΑΣΟΚοκρατούνται" μπαίνουν δυναμικά και πυροδοτούν το κλίμα. Η κατάσταση εκτίμησε ότι θα παραμείνει στάσιμη, με μικρή αυξητική τάση, μέχρι την Παρασκευή και μετά, ίσως, αποκλιμακωθεί, υπό την απειλή να χαθεί η σχολική χρονιά.

Ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ, επανέλαβε ότι η λύση που θα βγάλει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο είναι η πρόταση της ΝΔ, δηλαδή να αποσύρει το νομοσχέδιο και να αρχίσει "εθνικός διάλογος". Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί επενδύει στην πολιτική της σύγκρουσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ