Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν την τρομοκρατία

"Οργισμένοι" γονείς, από τις καταλήψεις που γίνονται στα σχολεία της Μαγνησίας, "ξαναχτύπησαν" αυτή τη φορά έξω από την εξώπορτα του υπό κατάληψη 2ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το επίσης υπό κατάληψη 2ο Λύκειο Βόλου.

Συγκεκριμένα γύρω στις 8.30 π.μ. χτες, γονέας μαθητή Γυμνασίου επιτέθηκε με τις πιο χυδαίες εκφράσεις προς τους μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο. Παράλληλα "εξοργισμένος" γονέας περιέφερε με θράσος προκήρυξη της ΚΝΕ - είχε μοιραστεί στους μαθητές τις προηγούμενες μέρες - "καταδεικνύοντας" στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους γονείς και καθηγητές ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ βρίσκονται πίσω από τις καταλήψεις!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές και κατασταλτικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να επιβάλει την αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.

"Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση (επεμβάσεις εισαγγελέων και αστυνομίας στα σχολεία, συλλήψεις μαθητών από αστυνομικούς, "μαθητοδικεία") που εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος, με στόχο να κάμψει την αντίστασή τους. Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες και μεθοδεύσεις θυμίζουν άλλες εποχές, στις οποίες με τους αγώνες μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Με ανακοίνωσή του το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές, αλλά και τον κομματικό μηχανισμό και την τακτική του κυβερνώντος κόμματος, "που δουλεύει πυρετωδώς για να δημιουργήσει ένταση, αντιπαράθεση και μια άνευ προηγούμενου σύγκρουση μεταξύ γονιών και μαθητών, μια γνωστή βέβαια τακτική της κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκε στα αγροτικά μπλόκα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ