Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ήξερε τίποτα, λέει...

Βγήκε λοιπόν στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Λανδράκης και είπε τη γνώμη του για το σκάνδαλο που αποκάλυψε ο "Ρ" σχετικά με την υπόθεση της δασικής έκτασης στα Αστέρια της Γλυφάδας, που χαρίζεται στην εταιρία ΕΣΤΡΕΛΙΑ για να ρίξει αρκετούς τόνους τσιμέντου.

Ο δήμαρχος είπε πολλά. Για την ανάγκη τουριστικής αξιοποίησης του χώρου, για φτηνό εισιτήριο μόνο για τους Γλυφαδιώτες (!) και άλλα τέτοια "όμορφα". Με τον τρόπο του δηλαδή, έδειξε να μη διαφωνεί ουσιαστικά με την απόφαση του Δασαρχείου και τις προθέσεις της ΕΣΤΡΕΛΙΑ.

Ανάμεσα όμως σε άλλα, είπε και κάτι που πρέπει να διευκρινίσει. Οτι, δηλαδή, η απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά έφτασε στα χέρια του μόλις προχτές. Ελα όμως που το ίδιο το έγγραφο διαψεύδει το δήμαρχο... Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Η απόφαση του Δασαρχείου έχει ημερομηνία 20.11.98. Την ίδια μέρα εστάλη στους εξής αποδέκτες (σύμφωνα με το έγγραφο): υπουργείο Γεωργίας Γενική Γραμματεία Δασών, Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Αττικής, Διεύθυνση Δασών Πειραιά, Δασονομείο Πειραιά, Δήμος Γλυφάδας και "Εστρέλια Τουριστική ΑΕ".

Μάλιστα, δίπλα από τον αποδέκτη Δήμο Γλυφάδας υπάρχει και η ένδειξη: Για την ανάρτηση επί ένα (1) μήνα στον πίνακα ανακοινώσεων και την αποστολή σε μας του αντίστοιχου αποδεικτικού...

'Η ο δήμαρχος λοιπόν λέει ψέματα και ήταν γνώστης του θέματος από το Νοέμβρη (αν και θα έπρεπε να ήταν από το καλοκαίρι του '98, όταν η εταιρία παρουσίασε τη μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο) ή δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στα έγγραφα που αναρτούν οι υπάλληλοί του στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου του. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, ο δήμαρχος πρέπει να δώσει εξηγήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ