Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναπτυξιακό συνέδριο - φιέστα

"Χωρίς καμία απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου καθορίστηκε συνδιοργανωτής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιήσει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 15, 16 και 17 Γενάρη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα "φιγουράρουν" σαν εισηγητές μια σειρά υπουργοί, όταν την ίδια στιγμή δίνεται ελάχιστος χρόνος στις παρατάξεις του ΝΣ και τα πολιτικά κόμματα να μελετήσουν τις εισηγήσεις και να υποβάλουν τις προτάσεις τους". Αυτά τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται επίσης ότι τα κείμενα των εισηγήσεων δόθηκαν μόλις πέντε μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, όταν ήταν ήδη έτοιμα πριν από μερικούς μήνες. Η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου καθορίστηκε από τον νομάρχη και την πλειοψηφία του εντελώς αυθαίρετα χωρίς συνεννόηση με τις άλλες παρατάξεις.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω συνέδριο είχε προταθεί από τον νομάρχη Κ. Παπαδόπουλο,λίγους μήνες πριν τις νομαρχιακές εκλογές και με παρέμβαση τότε του νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣ Μιχάλη Σπυριδάκη είχε αναβληθεί για μετά τις εκλογές. Οι κύριοι λόγοι που επέβαλαν την αναβολή κατά τον Μ. Σπυριδάκη ήταν ότι το συνέδριο θα μπορούσε να πάρει χαρακτήρα προεκλογικής φιέστας, ενώ οι όποιες αποφάσεις του δε θα δέσμευαν το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η ΝΑΣ προσθέτει στην ανακοίνωσή της, ότι με τον τρόπο που προχωρεί στην οργάνωση του συνεδρίου ο νομάρχης, δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι το Αναπτυξιακό Συνέδριο θα εξελιχθεί σε φιέστα προβολής των γνωστών κυβερνητικών και όχι μόνο θέσεων, που αντί να λύσουν τα προβλήματα, τα όξυναν ακόμα περισσότερο. Η ΝΑΣ, με τις παρεμβάσεις της, θα προσπαθήσει να προβάλει την αναγκαιότητα της παραγωγικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του νομού, σε αντίθεση με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, για μετατροπή του σε χώρο παροχής υπηρεσιών και ορμητήριο του διεθνούς κεφαλαίου για διείσδυση στις γειτονικές χώρες.

Το συνέδριο αρχίζει την Παρασκευή το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της HELLEXPO με πρώτη θεματική ενότητα "Γεωργία - Κτηνοτροφία και Αλιεία". Το Σάββατο θα συζητηθούν τα θέματα "Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια", "Δίκτυα - Υποδομές και Περιβάλλον", "Πολιτισμός - Τουρισμός" και "Βιομηχανία - Οικονομική Ανάπτυξη". Τέλος, την Κυριακή το πρωί θα συζητηθεί η θεματική ενότητα "Παιδεία, Νεολαία και Αθλητισμός".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ