Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον αέρα οι εκβιασμοί Αρσένη

Σχετικά με τις "κινδυνολογικές δηλώσεις" του υπουργού Παιδείας για δήθεν απώλεια της σχολικής χρονιάς, το ΔΣ της ΟΛΜΕ διευκρινίζει "για την αποκατάσταση της αλήθειας" τα εξής:

1. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και η συνακόλουθη δυνατότητα συμμετοχής ή όχι στις εξετάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη του συλλόγου των καθηγητών όπως αυτή καθορίζεται από τις κείμενες διατάξεις.

2. Απουσίες εφόσον το σχολείο δε λειτουργεί, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ούτε καταχωρίζονται, ούτε καταμετριούνται.

3. Κανένας υπουργός Παιδείας δεν έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τη δυνατότητα να ρυθμίζει κατά το δοκούν και έξω από κάθε πλαίσιο νομιμότητας αυτά τα θέματα. Το κινδυνολογικό αυτό εφεύρημα του υπουργού Παιδείας προσκρούει όχι μόνο στο πλαίσιο νομιμότητας αλλά πάσχει και από άποψη ουσίας.

Το μορφωτικό αντίκρισμα του Λυκείου δε διακυβεύεται από την προσωρινή διακοπή της μαθησιακής διαδικασίας, ούτε εξαρτάται κυρίως από τον παράγοντα αυτό. Αλλωστε η ύλη μπορεί να συμπληρωθεί με επάρκεια είτε στην ίδια είτε στην επόμενη χρονιά.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου τρομοκράτησης μαθητών και γονέων μετά την αποτυχία εμπλοκής των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, την επιστράτευση του κομματικού μηχανισμού με το ένδυμα των δήθεν αγανακτισμένων γονέων, φαίνεται πως το σχέδιο ολοκληρώνεται με την ενορχηστρωμένη κινδυνολογία με αφορμή τις σημερινές αυθαίρετες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ