Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
"Να είναι σίγουροι ότι δε μας σταματάνε"

"Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές για το χάσιμο της χρονιάς. Πιο πιθανό είναι να χάσει ο Αρσένης την καρέκλα του στο υπουργείο παρά να χάσουμε εμείς τη χρονιά μας. Δε θα περάσει ο νόμος - λαιμητόμος. Θα νικήσουμε". Αυτό δηλώνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που καταγγέλλει τις τρομοκρατικές τραμπούκικες επιθέσεις των δήθεν "αγανακτισμένων" γονέων σε σχολεία. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για την οργανωμένη επίθεση, που έχει εξαπολύσει ενάντια στον αγώνα των μαθητών. Με εισαγγελείς, αστυνομία, προϊσταμένους εκπαίδευσης, μηχανισμούς κράτους και παρακράτους. Τις τρομοκρατικές, τραμπούκικες επιθέσεις των δήθεν "αγανακτισμένων" γονέων σε σχολεία.

Πιο χαρακτηριστικά:

  • Το κυνηγητό μαθητών στο 3ο ΕΛ Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα μαθητής να πέσει από το 1ο όροφο και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.
  • Στο 2ο ΕΛ Χαλανδρίου, η Διευθύντρια, κ. Γιούργα (σύζυγος του γνωστού για τη δράση του στα σχολεία κ. Μάρκου Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίας Παρασκευής) κοιμήθηκε στο σχολείο με ένα ζευγάρι γονιών και με λυκόσκυλα, για να φυλάξουν το σχολείο από τους μαθητές.
  • Την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέων σε τρία σχολεία της Αρτας, στην Πάτρα, στο 1ο ΕΛ Αιγάλεω, σε σχολεία του Ζωγράφου και της Γλυφάδας.

Τα εκατοντάδες κρούσματα που έχουμε, είναι από μια χούφτα "αγανακτισμένους" γονείς που στην πλειοψηφία τους είναι δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα και μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, παίζοντας τον τραμπούκικο ρόλο τους ή μεμονωμένοι γονείς που βλέπουν κοντόφθαλμα και που στην ουσία μεταβάλλονται σε "μηχανισμό" της κυβέρνησης της βίας και της αστυνομοκρατίας.

Να είναι σίγουροι ότι δε μας σταματάνε. Δεν έπιασε η παραπληροφόρηση του υπουργείου Παιδείας. Δεν έπιασαν οι ελιγμοί. Δεν περνάει η τρομοκρατία. Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές για το χάσιμο της χρονιάς, πιο πιθανό είναι να χάσει ο Αρσένης την καρέκλα του στο υπουργείο παρά να χάσουμε εμείς τη χρονιά μας. Δε θα περάσει ο νόμος - λαιμητόμος. Θα νικήσουμε.

Η λύση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων μας και είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του υπουργού. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο μαζικά με καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων με μεγάλες πορείες σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 15/1".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ