Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να νικήσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τον μεγαλειώδη αγώνα χιλιάδων μαθητών, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, που συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά παρά την επιχείρηση τρομοκρατίας κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να σπιλώσει και να δυσφημίσει τους αγώνες και την ενότητα του μαθητικού κινήματος, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ.

"Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που, κόντρα στην τεράστια επιχείρηση τρομοκρατίας των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, συνεχίζουν το μεγαλειώδη αγώνα τους, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας, ενότητας και αποφασιστικότητας.

Το μαθητικό κίνημα, με την ενότητα και το δυναμισμό του, δίνει απάντηση στην κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε κάθε αντιδραστική και τρομοκρατική μέθοδο για να το τσακίσει, που δε δίστασε να κηρύξει το "στρατιωτικό νόμο" στα σχολεία, να ποινικοποιήσει τους αγώνες, να κηρύξει παράνομες ακόμη και τις γενικές συνελεύσεις των μαθητών. Εφτασε μάλιστα στο σημείο ο σύγχρονος παρακρατικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να εισβάλλει μέσα στα σχολεία ακόμη και με σκυλιά, να ξυλοκοπά και να τραυματίζει μαθητές, ενώ εισαγγελείς, αστυνομικοί και πυροσβέστες χρησιμοποιούνται για να "ανοίξουν" σχολεία, στα οποία όμως οι μαθητές προχωρούν αμέσως σε αποχή.

Το μαθητικό κίνημα ξεμπροστιάζει όλους τους παρακρατικούς μηχανισμούς, που επιδιώκουν τη δυσφήμηση των μαθητών, το προβοκάρισμα του αγώνα τους. Με την αποφασιστική στάση τους, οι μαθητές, μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, έκαψαν το επικίνδυνο χαρτί του "κοινωνικού αυτοματισμού", που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας όσες κομματικές δυνάμεις (λίγες είναι αλήθεια) μπόρεσε να κινητοποιήσει, σε ρόλο "αγανακτισμένων γονέων".

Η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση για τα Λύκεια είναι πλέον ένας νόμος που βρίσκεται μόνο στα χαρτιά. Οι μεγάλοι μαθητικοί αγώνες τον έχουν καταστήσει νεκρό.

Οι θεωρίες, που τα κυβερνητικά επιτελεία κατασκευάζουν και οι διάφοροι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι αναλαμβάνουν να προωθήσουν, δεν περνάνε. Οι μαθητές απέδειξαν ότι ο μοναδικός υποκινητής τους είναι τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, ο νέος νόμος που πετά τους μαθητές έξω από το Λύκειο, τα όνειρά τους για σύγχρονη και ουσιαστική μόρφωση μέσα σε ένα 12χρονο ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Με την ωριμότητά του το μαθητικό κίνημα κουρέλιασε τις θεωρίες περί άγνοιας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποίησε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, αποκάλυψε το ρόλο των προβοκατόρων, που σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιχειρούσαν να προξενήσουν καταστροφές στα σχολεία, για να εμφανίζει έπειτα η κυβέρνηση τους μαθητές σαν "βανδάλους".

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, τους φίλους και τις φίλες της ΚΝΕ να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη αυτού του μεγαλειώδους αγώνα.

Δρώντας πρωτοπόρα, αγωνιστικά στα 15μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα, για την ενίσχυση της μαζικότητας και αποφασιστικότητας των μαθητικών αγώνων, την περιφρούρησή τους από στημένες προβοκάτσιες, την απόκρουση της ποινικοποίησης των δίκαιων αγώνων τους, την επιτυχία των διαδηλώσεων της Παρασκευής στην Αθήνα και σε 50 ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Το μαθητικό κίνημα μπορεί, πρέπει και θα νικήσει. Με καταλήψεις σε όλα τα Λύκεια, μαζικές διαδηλώσεις, μπλόκα στους δρόμους. Μαζί με το λαϊκό κίνημα, τους εργάτες, τους αγρότες, από κοινού με τους καθηγητές και τους γονείς, αγώνας έως τη νίκη!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ