Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής για την επίθεση της κυβέρνησης κατά των κινητοποιήσεων των μαθητών

"Τα κρούσματα βίας σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών και μαθητριών, που σημειώθηκαν σήμερα (σ.σ. χτες) σε σχολεία της Αρτας, της Πάτρας, των Αμπελοκήπων του Δήμου Αθήνας και αλλού, με τις επεμβάσεις εισαγγελέων, αστυνομικών και άλλων κυβερνητικών εντολοδόχων, αποτελούν φασιστικές, άρα απαράδεκτες ενέργειες, για τις οποίες ακέραια η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μια επιλογή έχουν: Να σταθούν στο πλευρό της μαθητικής νεολαίας, να εναντιωθούν στην τρομοκρατία Αρσένη περί "χαμένης χρονιάς". Στο πλευρό της νεολαίας που διψά για μόρφωση και εργασιακή προοπτική με δικαιώματα, που δίνει το δικό της παράδειγμα αντίστασης και αξιοπρέπειας.

Αποδείχνεται, για μια ακόμη φορά, ότι οι μαθητές και γενικότερα οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση, που έχει αναγάγει τη μελετημένη και οργανωμένη προβοκάτσια, τον τραμπουκισμό, την τρομοκρατία, σε βασικό μέσο, προκειμένου να επιβάλει διά "πυρός και σιδήρου" την αντιδραστικότατη πολιτική της.

Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση, γιατί δε γνωρίζουμε τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την όξυνση της βίας, πέρα από το φανερό γεγονός να κάμψει το κίνημα της παιδείας. Η αύξηση της λαϊκής αλληλεγγύης θα κάνει πιο δυνατό και αποτελεσματικό τον αγώνα.

Είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει λύση σήμερα, στην ουσία των αιτημάτων, έξω από τη γνωστή συνταγή του αποπροσανατολισμού, των τρομοκρατικών διλημμάτων και της κρατικής βίας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ