Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Μεγάλες οι ελλείψεις στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ εξαρτάται από τον πατριωτισμό των υπαλλήλων. Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο περιφερειακό υποκατάστημα Θεσσαλονίκης του ΙΚΑ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το υποκατάστημα παραμένουν άλυτα. Η έλλειψη προσωπικού αγγίζει το 40%, αφού μόλις 281 υπάλληλοι απασχολούνται στο σύνολο των 466 οργανικών θέσεων που προβλέπονται. Στην πλειοψηφία τους κάνουν υπερωριακή απασχόληση, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους ρυθμούς εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, παρά τον τεράστιο όγκο δουλιάς. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι διεκπεραιώνουν υποθέσεις για όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξάλλου και η περίφημη μηχανοργάνωση δεν προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αλλά και οι αμοιβές των υπαλλήλων είναι χαμηλές. Εργαζόμενοι με 30 και 35 χρόνια υπηρεσίας αμείβονται με 1.200 ευρώ το μήνα. Ενώ συνάδελφοί τους με 20-25 χρόνια υπηρεσία δεν παίρνουν ούτε 1.100 ευρώ, ποσό που το ΚΚΕ προτείνει να αποτελεί τον κατώτερο βασικό μισθό ως μίνιμουμ αίτημα που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

«Αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, θα βλέπουμε ουρές και συντάξεις να βγαίνουν όταν ο συνταξιούχος θα έχει ήδη φύγει από τη ζωή», σχολίασε ο Γ. Χουρμουζιάδης. Και απαντώντας στο πάγιο αίτημα των ίδιων των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού, πρόσθεσε «εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό. Επίσης πιστεύουμε πως η φροντίδα του κράτους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξυπηρετείται ο εργαζόμενος. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται αλλαγή πολιτικής». Και κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ, προκειμένου πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουν λύση των προβλημάτων τους, αλλά και συνολικά την ανατροπή αυτής της πολιτικής που βάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ