Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Πολώνουν για να «αρπάξουν» την ψήφο

Με μοναδικό στόχο να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάσει την ψήφο τους, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών, χρησιμοποιώντας παλιότερες δοκιμασμένες πρακτικές...

Η χτεσινή πρώτη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου, φανέρωσε τις διαθέσεις του κυβερνώντος κόμματος, να πολώσει το κλίμα και να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό στο δίπολο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η Αν. Διαμαντοπούλου στην προσπάθειά της να δημιουργήσει, δήθεν, «διαχωριστικές γραμμές» ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού, υποστήριξε ότι το «δίλημμα των εκλογών είναι σαφές. Είναι πρόοδος ή συντήρηση».

Με το συγκεκριμένο ισχυρισμό της, επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα της, σαν φορέα της ...προόδου, όταν η πολιτική που εφάρμοσε και φιλοδοξεί να συνεχίσει είναι βαθιά αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη και απόλυτα ταυτόσημη μ' αυτή της ΝΔ και έχει βασικό και κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η γενικόλογη και αόριστη διαπίστωση της Αν. Διαμαντοπούλου ότι «υπάρχουν διαφορές και διαχωριστικές γραμμές που είναι διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος», ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και και τη ΝΔ, εξυπηρετεί ακριβώς τη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και ανούσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των ...μονομάχων.

Βέβαια, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας στο δρόμο που άνοιξε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος λίγο πριν αναλάβει το χρίσμα του προέδρου, προχωρούσε σε μια δήθεν αυτοκριτική ...ανακαλύπτοντας «λάθη» στην εφαρμογή της πολιτικής του κόμματός του, δήλωσε: «Εμείς πήραμε και παίρνουμε τα μηνύματα των ψηφοφόρων μας και ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τα ενσωματώνει στον κυβερνητικό σχηματισμό, στην κυβερνητική πρόταση»...

Πολώνοντας το κλίμα και προσπαθώντας να ...τονώσει το ηθικό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η Αν. Διαμαντοπούλου, εμφανίστηκε σίγουρη για την επικράτηση του κόμματός της στις εκλογές, υποστηρίζοντας: «Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ισχύουν οι δημοσκοπήσεις έτσι όπως αυτές ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ έχει 15 μέρες να ανατρέψει μια διαφορά, η οποία είναι αντίστοιχη αυτής που ανέτρεψε τις τρεις τελευταίες μέρες στις προηγούμενες εκλογές».

Συγχρόνως, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αυτό το τελευταίο διάστημα θα προχωρήσει «σε μια λεπτομερή και συνεχή επανάληψη του έργου του». Η Αν. Διαμαντοπούλου, παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα φτάσει τα επίπεδα συσπείρωσής του, στο 90%», ενώ ανέφερε ότι το κυβερνών κόμμα θα ακολουθήσει ειδική «στρατηγική» για τους νέους ψηφοφόρους και τους αναποφάσιστους.

Βέβαια, σ' αυτή την πρώτη εμφάνισή της, η υποψήφια βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παραδοσιακό προεκλογικό πολιτικό κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για «την ανάγκη συνεργασιών με την ευρύτερη προοδευτική παράταξη». Εφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η Αριστερά είναι όμορος χώρος του ΠΑΣΟΚ», ενώ εντελώς προκλητικά ζήτησε από «τα κόμματα της Αριστεράς να θυμηθούν και τη ΝΔ στην αντιπολιτευτική τους τακτική»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ