Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ενισχυμένο ΚΚΕ - απαντοχή των ανθρώπων του μόχθου

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Κερατσίνι μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα. Να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους για την ανάγκη της ενισχυμένης παρουσίας του ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή. Από σήμερα μέχρι το βράδυ των εκλογών πρέπει να είμαστε πάντα με τα ρούχα της δουλιάς που λένε, να κερδίσουμε και νέες δυνάμεις και νέες ψήφους. Η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του λαού, θα είναι απαντοχή για όλους τους ανθρώπους του μόχθου». Το αγωνιστικό κάλεσμα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ χτες το απόγευμα στη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε στο δημαρχείο του Δήμου Κερατσινίου. Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση της πόλης.

Η όλη συζήτηση που αναπτύχθηκε αποτέλεσε ένα ακόμα πολύτιμο εφόδιο προς τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος στο Κερατσίνι για να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη του ψηφοδελτίου. Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης, Γρηγόρης Τουγλίδης, επισημαίνοντας ότι οι Κερατσινιώτες «θα δώσουν τη μάχη με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος των εκλογών» για να καταφέρουν, εκτός των άλλων, να κερδίσουν το στοίχημα ώστε η Β΄ περιφέρεια του Πειραιά να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά του ΚΚΕ Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι συνεργαζόμενος και ότι αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ επειδή εδώ και 10 χρόνια που είναι πρόεδρος στην Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας ήταν το μόνο κόμμα που όχι μόνο στάθηκε δίπλα, αλλά έδωσε δύναμη στους αγώνες του κλάδου για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Σπ. Χαλβατζής παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που νομιμοποιείται να διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων γιατί «και την τελευταία τετραετία έχουμε δώσει πολλά. Ανταποκριθήκαμε στα καθήκοντά μας, σε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στους εργάτες, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στην εργαζόμενη διανόηση, στους απόμαχους της δουλιάς και στη νεολαία. Σε όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πήραμε πρωτοβουλίες, παλέψαμε μέσα από τους μαζικούς φορείς αλλά και στηρίξαμε κινητοποιήσεις, αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις. Συνεπώς και αυτή την τετραετία δε μας έχουν βάλει καμία απουσία η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός. Επομένως νομιμοποιούμαστε όχι μόνο να διεκδικήσουμε μια ψήφο, αλλά σήμερα να κάνουμε μια βαθύτερη συζήτηση με όλους όσοι μάχονται, με όλους όσοι ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο της χώρας, να τους πούμε όχι μόνο για τα καθημερινά αλλά και ότι εμείς - και μέρα με τη μέρα πείθονται όλο και περισσότεροι συνεργαζόμενοι μαζί μας - πάμε πολύ πιο μακριά. Οτι εμείς παλεύουμε για βαθύτερες, για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία που φτάνουν στο επίπεδο της εξουσίας. Και τις εκλογές τις αξιοποιούμε για να ερχόμαστε σε μεγαλύτερη επαφή με το λαό, να πείθουμε και να κερδίζουμε νέες δυνάμεις για την παραπέρα πορεία μας».

Εκανε καθαρό ότι τα κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ταγμένα να στηρίζουν την πλουτοκρατία ενώ επισήμανε και τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΝ τονίζοντας ότι έχει στηρίξει τις επιλογές της στρατηγικής του δικομματισμού δηλαδή την πολιτική της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ευρώ, του ευρωστρατού, της πολιτικής της νέας τάξης και των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ