Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί συστρατεύομαι με το ΚΚΕ

Η απόφασή μου να συνεργαστώ με το ΚΚΕ σ' αυτή την εκλογική μάχη, έρχεται μετά από βαθιά σκέψη και αποτελεί ανταπόκριση στο κάλεσμά του για συσπείρωση των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων στην κατεύθυνση δημιουργίας του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα, που με σταθερή, διάφανη κοινωνική και λαϊκή πολιτική συνέπεια αρθρώνει πρωτοποριακό λόγο για πραγματική αλλαγή.

Είναι το Κόμμα που υπερασπίζεται και υπηρετεί μια ιδεολογία που συνέβαλε και καθόρισε μέσα στον αιώνα που μας πέρασε αυτά που απλά ονομάζουμε κατακτήσεις, ξεχνώντας ότι είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων και, τις περισσότερες φορές, αιματηρών αγώνων που φωτίστηκαν μέσα από τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που δεν έλειψε από κανέναν αγώνα για δουλιά, Υγεία, Παιδεία, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ηταν μπροστά στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, κατά του πολέμου και του ΝΑΤΟ. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε, για να αναπτυχθεί η λαϊκή πρωτοβουλία και χειραφέτηση.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να παίξει ρόλο ουσιαστικής αντίστασης στα μέτρα και τα σχέδια της καπιταλιστικής πολιτικής που θέλει το φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον απεγκλωβισμό ευρύτερων αριστερών δυνάμεων από το χώρο των δύο μονομάχων του δικομματισμού και των υποστηρικτών του. Θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία του αριστερού πόλου, που θα είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στον τόπο μας.


Του Μιλτιάδη ΒΛΑΧΑΚΗ*
* Ο Μιλτιάδης Βλαχάκης είναι αρχιτέκτονας, συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ