Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τιμωρήστε αυτούς που σας πέταξαν στην ξενιτιά
  • Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το κάλεσμα του ΚΚΕ στους μετανάστες της Γερμανίας
  • Θα διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, για να ψηφίσουν το κόμμα τους, το κόμμα της εργατικής τάξης

Με τους μετανάστες του Αουξμπουργκ
Με τους μετανάστες του Αουξμπουργκ
Τιμωρήστε αυτούς που σας πέταξαν στην ξενιτιά. Τιμωρήστε αυτούς που σας πότισαν βάσανα και καημούς. Τιμωρήστε το δικομματισμό. Ελάτε και ψηφίστε ΚΚΕ! Το κάλεσμα αυτό, τη φωνή του δικού τους κόμματος, του κόμματος της εργατικής τάξης, μετέφερε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στους μετανάστες της Γερμανίας ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.

Στο Μόναχο, στο Αουξμπουργκ, στη Στουτγκάρδη. Τρεις συγκεντρώσεις εργατικές... Τρεις γενιές μεταναστών. Πρόσωπα σπαθάτα, χέρια της δουλιάς, λόγος κοφτός, γεμάτος πίκρα και οργή. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα, φορτισμένη από την ξενιτιά, την αγάπη για την πατρίδα, τη νοσταλγία για τους συγγενείς και φίλους πραγματοποιήθηκαν από την Κομματική Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ και οι τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις για τους Ελληνες μετανάστες.

Πρώτα στο Μόναχο στη μεγάλη αίθουσα της Ελληνικής Εκκλησίας, το Σάββατο 21 Μάρτη. Μόλις τελείωσε η ομιλία του Γιώργου Μαυρίκου και ο χαιρετισμός του Χρήστου Ζαμανάκου Γραμματέα της Αχτίδας Μονάχου του Κόμματος άρχισε ένας ζωντανός και ορμητικός διάλογος. Δυο ώρες συζήτηση χωρίς να φεύγει κανένας απ' τη συγκέντρωση. Ερωτήσεις για τα ευρωκόμματα, για την ψήφο των μεταναστών στις χώρες που δουλεύουν, για το Ασφαλιστικό, για τον έλεγχο του μεταναστευτικού κινήματος από το υπουργείο Εξωτερικών, από ζάπλουτους Ελληνοαμερικανούς απ' την Εκκλησία και το υπουργείο Παιδείας. Πλούσια συζήτηση για το ρόλο του ταξικού κινήματος και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα. Για το σικέ παιχνίδι του δικομματισμού και το ρόλο της ηγεσίας του ΣΥΝ. Για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λαϊκή Εξουσία.

Από τη συγκέντρωση στη Στουτγκάρδη
Από τη συγκέντρωση στη Στουτγκάρδη
Η συγκέντρωση τελείωσε με σύντομες ομιλίες μερικών απ' τους συγκεντρωμένους που όλοι τους υπογράμμισαν την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Την Κυριακή το πρωί ήταν η σειρά του Αουξμπουργκ, η παλιά πόλη των Κλωστοϋφαντουργών. Στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας και το Διοικητικό Συμβούλιο. Η συγκέντρωση και η συζήτηση κράτησε ...μονάχα 3 ώρες, γιατί η κομματική αντιπροσωπεία έπρεπε να φτάσει έγκαιρα στην περιοχή της Στουτγκάρδης. Το θέμα της αναγνώρισης των Ελληνικών Κοινοτήτων, η ποιότητα της παρεχόμενης Παιδείας, ο διαχωρισμός των ναρκωτικών, η ανασφάλιστη δουλιά των νέων. Η ψήφος των μεταναστών, η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις, το 35ωρο ήταν μερικά απ' τα θέματα που κυριάρχησαν.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν η σειρά της Στουτγκάρδης. Η συγκέντρωση έγινε στο παλιό εργοστάσιο ΦΑΚΤΟΥΡΑ και ξεκίνησε με χαιρετισμό του σ. Παναγιώτη Αλλοπούδη Γραμματέα της Αχτίδας Στουτγκάρδης του ΚΚΕ. Η αίθουσα ήταν ασφυχτικά γεμάτη με αποτέλεσμα δεκάδες εργάτες να υποχρεωθούν να ακούσουν την ομιλία όρθιοι από τους διαδρόμους.

Με ενθουσιασμό χειροκροτούσαν οι συγκεντρωμένοι, όταν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ και την ανυπόταχτη ιστορία του. Τρεισήμισι ώρες κράτησε η συγκέντρωση αυτή. Πήραν το λόγο ΚΝίτες, εργατόπαιδα 16 και 17 χρόνων, παιδιά μεταναστών, μίλησαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που κυνηγημένοι μετά τον Εμφύλιο υποχρεώθηκαν να φύγουν για να δουλέψουν σκληρά. Μίλησαν εργάτες που δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα νυχθημερόν, για να φτάσουν στην πατρίδα και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μαζί με την οργή και την πίκρα τους. Ανοιξε πλούσια συζήτηση για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, για το Λαϊκό Μέτωπο μέχρι και τα σικέ παιχνίδια στην ΤV και τα γνωστά ντιμπέιτ.

Μπροστά σε ένα τέτοιο γνήσιο προλεταριακό ακροατήριο, τα λόγια του Γιώργου Μαυρίκου, ήταν λόγια καρδιάς: «Η δική σας ψήφος στο ΚΚΕ - υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής - έχει μεγάλη αξία, γιατί προέρχεται από εργάτες και εργάτριες που θα ξοδέψετε ένα μισθό για να κατεβείτε να ψηφίσετε. Γιατί γυρίζετε την πλάτη στο δικομματισμό και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που σας εκβιάζει και σας απειλεί. Γιατί σ' όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το κίνημά μας, τα τελευταία 50 χρόνια δείξατε αφοσίωση και στηρίξατε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του ηρωικού ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι ταυτισμένο μαζί σας. Η πολιτική και η δράση του είναι ποτισμένα απ' τις αγωνίες και τα όνειρά σας. Ελάτε και ψηφίστε ΚΚΕ, για να τιμωρήσετε αυτούς που σας πότισαν βάσανα και καημούς. Τιμωρήστε το δικομματισμό!

Αγνοήστε το ΣΥΝ που οι επικεφαλής του για τις προεκλογικές ανάγκες υποδύονται τους αριστερούς, ενώ χρόνια τώρα στηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατία».

Ακριβώς αυτούς τους Ελληνες εργάτες εμποδίζουν τα κόμματα του δικομματισμού να κατέβουν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν. Στις συγκεντρώσεις κατατέθηκαν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μπλοκάρει όλες τις θέσεις στα αεροπλάνα, με αποτέλεσμα να πρέπει όποιος θέλει να ταξιδέψει να περάσει από τα κομματικά τους γραφεία. Οτι κομματάρχες τους, πουλάνε χαρτάκια εισιτηρίων με 30 έως 80 ευρώ, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 350 ευρώ. Πως και τα δύο κόμματα, ασύστολα παραβιάζουν τις συμφωνίες της Διακομματικής στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ