Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ

Με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση συζήτησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Πρέπει οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων άλλων τροπολογιών, άλλων εργοστασίων στο θέμα του συνταξιοδοτικού τους, ενώ άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της προοπτικής του εργοστασίου μέσα από τις αναγκαίες αναδιατάξεις.

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης, μιλώντας χτες το μεσημέρι στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ, τους οποίους επισκέφθηκε επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο οποίο συμμετείχε και ο επίσης υποψήφιος βουλευτής στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Χ. Κουτσουράς.

Η επιχείρηση σταματά τη λειτουργία της από 1/1/2005, καθώς από την ημερομηνία αυτή απαγορεύεται στην επικράτεια της ΕΕ η εξόρυξη και παραγωγή αμιάντου. Λόγω της απόφασης αυτής δημιουργείται οξύ πρόβλημα εργασίας για τους εναπομείναντες απασχολούμενους στον κλάδο, πολλοί από τους οποίους ενώ εργάζονται πολλά χρόνια δε συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους.

Ο Αγγ. Τζέκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αδιαφόρησε να επιλύσει το θέμα όταν είχε τη δυνατότητα να το πράξει αυτό. Συγκεκριμένα στο μίνι ασφαλιστικό ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας ζήτησε να περιληφθούν σ' αυτό οι προτάσεις του σωματείου της ΕΛΛΕΝΙΤ αλλά υπήρξε άρνηση από την πλευρά του υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών. «Παρ' όλα αυτά, σημείωσε, πληροφορούμαι ότι διάφοροι κυβερνητικοί υποψήφιοι παρουσιάζονται εδώ και ισχυρίζονται ψευδώς ότι το θέμα της ΕΛΛΕΝΙΤ «δεν πέρασε» στη Βουλή γιατί δεν έγινε δυνατό να υπάρξει διαπαραταξιακή ομοφωνία. Στην πραγματικότητα το θέμα ήρθε για συζήτηση όταν συζητούνταν ζητήματα συνταξιοδότησης του Δημοσίου και γνώριζαν εκ των προτέρων τα κυβερνητικά στελέχη που το εισηγούνταν ότι είναι αδύνατο να περιληφθεί σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο θέμα που αφορά τον ιδιωτικό τομέα.

Ενόψει των εκλογών, συνέχισε, δε φοβούνται να χρησιμοποιήσουν και ψεύτικα στοιχεία. Οι εργαζόμενοι όμως ακριβώς ενόψει εκλογών θα πρέπει να δούνε πού θα δώσουν την ψήφο τους. Θα τη δώσουν σ' όσους τους έχουν κοροϊδέψει τόσα χρόνια; Η εμπειρία σας όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν εδώ όταν τις χρειαστήκατε πραγματικά, δίπλα στο σωματείο σας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου Αλ. Μανούσος αφού ευχήθηκε στο ΚΚΕ καλή επιτυχία στις εκλογές, ζήτησε από τους συναδέλφους του ως κριτήριο για την ψήφο τους να έχουν δύο λέξεις: «Δεν ξεχνώ»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ