Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8812

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Απόψε στις 9.00 η τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Απόψε στις 9.00 θα μεταδοθεί τελικά η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο Γ. Παπανδρέου «θυμήθηκε», εντελώς ξαφνικά, την «πάγια και αδιαμφισβήτητη θέση του υπέρ του διαλόγου»...


ΣΕΛ.  7

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ του ψηφοδελτίου της ελπίδας

Εχοντας πλέον τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων στο χέρι, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία δίνουν τη μάχη της ψήφου οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι που συμπαρατάσσονται μαζί τους. Ενας και μοναδικός είναι ο στόχος τους: Στις επόμενες δέκα μέρες, το ψηφοδέλτιο του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, στα εργοστάσια και τους τόπους δουλιάς, στις λαϊκές συνοικίες και τα χωριά, οπουδήποτε ζουν, δουλεύουν ή σπουδάζουν νέοι και νέες. Και μαζί του η φωνή του ΚΚΕ, η επιτακτική και ολοφάνερη ανάγκη της δραστικής μείωσης του ποσοστού τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ως της μόνης, αρμόζουσας απάντησης των εργαζομένων στη συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική τους, στην υποκρισία και τη διγλωσσία τους. Η αποφασιστική ενίσχυση του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ, για να πιάσει τόπο η λαϊκή ψήφος και να μετατραπεί σε δύναμη φερέγγυας και αξιόπιστης υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων, ουσιαστικής αντίστασης στις επερχόμενες, ακόμη χειρότερες αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα. Για να γίνει μοχλός αναγέννησης του μαζικού λαϊκού κινήματος και οικοδόμησης της μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, της Λαϊκής Εξουσίας και της ριζικά διαφορετικής πολιτικής, που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Χοντρό κυβερνητικό δούλεμα

Δεν περιγράφεται με λόγια το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας σε βάρος των παγετόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων. Χτες, ο Γ. Δρυς έδωσε συνέντευξη Τύπου, για να επαναλάβει ό,τι ανακοινώθηκε και προχτές. Δηλαδή, οι προκαταβολές - ψίχουλα για τις ζημιές στην παραγωγή θα δοθούν από την 1η Μάρτη. Βεβαίως, δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι οι όποιες αποζημιώσεις δοθούν - όταν δοθούν - θα είναι πολύ κάτω του μισού των πραγματικών ζημιών σε παραγωγή, κεφάλαιο και εισόδημα.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες προτείνουν στους αγρότες να αντιμετωπίσουν την καταστροφή με τη μετατροπή των τραπεζικών χρεών τους σε νέα δάνεια, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα πιο δυσβάσταχτη ομηρία τους από τις τράπεζες... (φωτό από κατεστραμμένο θερμοκήπιο στο Μαραθώνα)


Κ.Δ.


ΣΕΛ.  32

Τηλεοπτική συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα σήμερα

Τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα η Αλ. Παπαρήγα στη 1 το μεσημέρι, η οποία θα καλυφθεί σε απευθείας σύνδεση από τη ΝΕΤ και θα μεταδοθεί από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια



Ηρθε η ώρα, με το ΚΚΕ τώρα!

Κάλεσμα συσπείρωσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ απευθύνουν εκατοντάδες πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ανένταχτοι αριστεροί από το υπόλοιπο Αττικής, των ΑμΕΑ, τη Μαγνησία, το χώρο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και των υγειονομικών Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  17   -   21,    23
ΔΙΚΗ «ΦΑΡΑΝ»
Αντικομμουνιστικό αμόκ

Κι όμως, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πολιτικού μηχανικού του κτιρίου που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο σεισμό του 1999, παρασύροντας στο θάνατο 8 εργάτες, ανακάλυψαν κομμουνιστικό δάκτυλο!


ΣΕΛ.  29
ΟΑΕΔ
Απέρριψε το έκτακτο επίδομα για τη Ζώνη

Παρασκηνιακή συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την απόρριψη του αιτήματος των 676 ευρώ από τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου η ανεργία άγγιξε το 90%!


ΣΕΛ.  35

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ