Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Εμείς, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ

Τι θα κάνει το ΚΚΕ μετεκλογικά σε σχέση με τις συνεργασίες; Πού συμφωνεί και πού διαφωνεί με τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ; Στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα απαντά στα σχετικά ερωτήματα:

-- Πολλές φορές μιλάτε κατά του δικομματισμού. Μα, αν είναι τόσο ισχυρός - όσο λέτε - γιατί τόσο καιρό δε φτιάξατε ένα μέτωπο, δεν τα βρήκατε με τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ;

- Με το ΔΗΚΚΙ έχουμε κοινή δράση σε αρκετά μέτωπα και θέλουμε να συνεχιστεί. Στην κριτική που κάνει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ότι δεν ανταποκριθήκαμε για διάλογο, εμείς θα απαντήσουμε μετεκλογικά, δεδομένου ότι με το ΔΗΚΚΙ επιθυμούσαμε διάλογο.

-- Εννοείτε ότι μετεκλογικά...

-- Δε θέλουμε να απαντήσουμε προεκλογικά, γιατί δε θέλουμε να δυσκολέψει αυτό την κοινή δράση. Θέλαμε διάλογο με το ΔΗΚΚΙ διότι υπήρχε ένα υλικό κοινής δράσης, που μπορούσε να παραπέμψει σε ένα διάλογο χωρίς να προδικάσει την έκβασή του. Δεν είναι «ή όλα ή τίποτα». Μπορεί δύο κόμματα ή τρία να τα βρουν και πέντε να μη τα βρουν. Δεν είναι «ή όλοι μαζί ή τίποτα».

-- Με τον Συνασπισμό;

-- Το πρόγραμμά του λέει «δεν μπορεί να γίνει συνεργασία με το ΚΚΕ». Κι αυτό γιατί έχουν θέσεις αντίθετες με του ΚΚΕ. Και εμείς λέμε το ίδιο. Από τη στιγμή που οι εκλογές γίνονται για κυβέρνηση, πρέπει να συμφωνήσεις σε μια κοινή κατεύθυνση. Απηύθυνα ερώτημα στην ηγεσία του ΣΥΝ, να πει πώς βλέπει το θέμα της διακυβέρνησης. Απάντησε ότι οι εκλογές δε γίνονται για αριστερή κυβέρνηση. Ναι. Ομως δεν μπορείς να καλείς τον λαό μόνο σε ένα «αντί», σε γενικούς στόχους, «βελτίωση της ζωής» κλπ. Πρέπει να πεις με ποια μέσα, με ποιες θέσεις θα γίνουν αυτά. Ο ΣΥΝ δε θέλει να βγάλει στην επιφάνεια το «διά ταύτα»... Είμαστε ειλικρινείς όταν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει συνεργασία. Δεν είναι ειλικρινής ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ