Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Είναι η ώρα της δράσης

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε χτες ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Υπό το φόντο της αντικομμουνιστικής αντιδραστικής ενέργειας της δημοτικής αρχής της Καλλιθέας και του δημάρχου Κ. Ασκούνη, ο οποίος μέσα σε δέκα μέρες κατέβασε δύο φορές τα πανό του ΚΚΕ από την πόλη, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Αντώνη Σκυλλάκο, βουλευτή του Κόμματος και μέλος ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμούς από τον Απόστολο Βλασίδη, υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας και Αριστείδη Αβραμίδη, επίσης υποψήφιο στη Β' Αθήνας. Η ενέργεια του δημάρχου καταγγέλθηκε δριμύτατα από κοινή ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων Καλλιθέας, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται η αντιδραστικότητα της απόφασης της οποίας στόχος είναι η φίμωση του ΚΚΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Αντώνης Σκυλλάκος απηύθυνε κάλεσμα για την υπερψήφιση του ΚΚΕ για δύο κυρίως λόγους:

α) διότι οι αγώνες αναμένεται να κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα και πρέπει να υποστηριχτούν από ένα ισχυρό ΚΚΕ, και

β) για την προοπτική που δίνει το ΚΚΕ για μια άλλη διακυβέρνηση λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας.

Ο βουλευτής του Κόμματος έφερε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα, υπενθυμίζοντας τις επιτυχίες των μαζικών αγώνων του περασμένου διαστήματος, που κωδικοποιούνται στο: αντιπολεμικό κίνημα, στο ασφαλιστικό, στους αγροτικούς και μαθητικούς αγώνες.

Επίσης, ο Αντώνης Σκυλλάκος επισήμανε με σαφή τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να εμφανίσουν πως αυτά τα δύο κόμματα έχουν διαφορές. Οι όποιες διαφορές, τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος, είναι σε ζητήματα δευτερευούσης σημασίας. Ο ίδιος ανέφερε, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ότι δεν πρέπει να έχει καμιά ελπίδα ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ, καλώντας τον να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Μιλώντας για την αναγκαιότητα των συμμαχιών ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι ανοιχτό στις συνεργασίες. Σ' αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε την τακτική του ΣΥΝ που επικρίνει το κόμμα ότι δεν αποδέχεται τις συμμαχίες, τονίζοντας ότι «όλο το χρόνο είναι αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ και στο παραπέντε μας μιλάει για συνεργασία. Ναι στη συμμαχία, αλλά σε ποια κατεύθυνση είναι το ζήτημα για μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το πλαίσιο κατήγγειλε το ΣΥΝ για υποκρισία, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τη στάση που κράτησε σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το Μάαστριχτ, τον κοινωνικό διάλογο, τα ναρκωτικά κ.ά.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Αποστόλης Βλασίδης έκανε εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και στις ομοιότητες που παρουσιάζει η πολιτική της ΝΔ και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να «οργώσουν τον τόπο» για να βγει το ΚΚΕ ενισχυμένο στις 8 του Μάρτη.

Ο Αριστείδης Αβραμίδης παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι μένουν λίγες μέρες για τις εκλογές, είναι όμως αρκετές για να απευθυνθούμε σε όλους τους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες για την ενίσχυση του ΚΚΕ. «Είναι η ώρα δράσης και περισυλλογής, ανέφερε χαρακτηριστικά, και στη βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας να δώσουμε δυναμική απάντηση». Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο σ. Αριστείδης Αβραμίδης(2015-04-22 00:00:00.0)
Καμιά δέσμευση για την εξόφληση των χρεών(2007-03-03 00:00:00.0)
Προεκλογικές συγκεντρώσεις(2004-02-22 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ για τα αρδευτικά Θεσσαλίας(2002-02-20 00:00:00.0)
Να ξεσηκωθεί ο λαός, να αποκαλύψει την αλήθεια!(2000-04-03 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις - συσκέψεις(2000-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ