Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Σκηνοθετημένη «μονομαχία» για το θεαθήναι

Χαρακτήρα επιχείρησης αποπροσανατολισμού του λαού, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και των δύο πόλων του δικομματισμού, αναμένεται να έχει η αυριανή τηλεοπτική αναμέτρηση - μονομαχία των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και της ΝΔ Κ. Καραμανλή.

Το σκηνικό ετοιμάζεται πυρετωδώς από τα επιτελεία των δύο κομμάτων, με προφανή στόχο, μετά και τον αποκλεισμό των άλλων πολιτικών αρχηγών, να είναι μεν ένα παιχνίδι για δύο μονομάχους, αλλά με όσο γίνεται μικρότερο ρίσκο για τον καθένα από την πλευρά του. Για το σκοπό αυτό προπονούνται και οι δύο από τους συμβούλους τους, με ερωτήσεις και απαντήσεις σαν να πρόκειται για μια θεατρική παράσταση ενώπιον του ελληνικού λαού.

Χτες η προσοχή επικεντρώθηκε στις τελικές τεχνικές ρυθμίσεις σκηνοθετικού χαρακτήρα, όπως το θέμα εάν θα είναι έξι ή τέσσερις οι δημοσιογράφοι που θα απευθύνουν τις ερωτήσεις και ποιος εξ αυτών ο συντονιστής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δημοσιογράφους Αλ. Παπαχελά από το «Mega», Ελλη Στάη από τον ΑΝΤ1, Ν. Χατζηνικολάου από τον «Alpha», Ν. Ευαγγελάτο από το «Alter», Στ. Θεοδωράκη από το «Star» και Π. Τσίμα από τη ΝΕΤ, που είναι και ο επικρατέστερος για συντονιστής της συζήτησης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, οι δε ερωτήσεις που θα τεθούν θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες: Οικονομία, Εξωτερική πολιτική, Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση. Επίσης θα υπάρξουν και ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να επανέλθουν με διευκρινιστική ερώτηση. Οι δύο μονομάχοι θα έχουν στη διάθεσή τους ενάμιση λεπτό για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, ενώ θα έχουν και δικαίωμα να σχολιάζουν την απάντηση του άλλου, αλλά δε θα μπορούν να ανοίξουν διάλογο μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ