Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Το γνωστό σκηνικό της ασυζητητί απόρριψης από την κυβέρνηση της ΝΔ, με την «εύλογη σιωπή» του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, στήθηκε και για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε το τέλος της αδικίας σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έμειναν εκτός προσωρινών και οριστικών αξιολογικών πινάκων εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε όχι με υπαιτιότητά τους και αφορούσε ένα παράβολο ...3 ευρώ!

Για την ακρίβεια, πρόκειται για επανακατάθεση τροπολογίας από το ΚΚΕ καθώς την ίδια τύχη είχε και αυτή που είχε καταθέσει στις 8 Γενάρη, όπως βέβαια και το σχετικό αίτημα που εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Μιλώντας χτες στην Ολομέλεια για την τροπολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής σημείωσε ότι την ώρα που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό ευαγγελίζεται την αξιοκρατία, «πόσο, άραγε, αξιοκρατικό και αντικειμενικό είναι κάποιος να στερείται το δικαίωμα στη δουλειά για ένα παράβολο των 3 ευρώ και, μάλιστα, χωρίς να φταίει και ο ίδιος, αλλά τα τεχνικά προβλήματα μιας διαδικασίας έξω από αυτόν και να του επιβάλλετε επιπλέον γι' αυτό και ποινή στέρησης - παρακαλώ! - του δικαιώματός του στη δουλειά για τρία ολόκληρα χρόνια; Αυτό περνούν σήμερα χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί. Πρόκειται, προφανώς, για μια κατάφωρη αδικία, στην οποία πρωταγωνιστούν το κράτος και η σημερινή κυβέρνηση, επιδεικνύοντας μια χαρακτηριστική και ανεξήγητη εκδικητικότητα και αναλγησία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά την αποκατάσταση των αναπληρωτών που πετάχτηκαν εκτός πινάκων ΑΣΕΠ(26/11/2020)
Συνάντηση με την Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων(30/10/2020)
Να μην αποκλειστεί κανένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός από τους πίνακες διορισμού(2/9/2020)
Ικανοποιεί κάθε απαίτηση των επιχειρηματιών των ιδιωτικών σχολείων(29/7/2020)
Στην Ολομέλεια σήμερα το σαρωτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης(28/7/2020)
Κινητοποιήσεις για μόνιμους μαζικούς διορισμούς(29/3/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org