Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση με την Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ελένης Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνης του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, με αντιπροσωπεία της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων αποτελούμενη από την πρόεδρο Ζωή Χατζή, την γενική γραμματέα Νότα Παλιοκώστα και την Αφροδίτη Παπαλούδη, μέλος του Συλλόγου.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της Ενωσης επανέφερε το ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ανάμεσά τους και εικαστικούς (240), που έμειναν εκτός πινάκων διορισμού για τρία χρόνια εξαιτίας της προβληματικής διαδικασίας καταβολής ενός παραβόλου 3 ευρώ και άλλων τεχνικών προβλημάτων του ηλεκτρονικού συστήματος. Επί της ουσίας χιλιάδες εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους δούλευαν πάνω από δέκα χρόνια στην Εκπαίδευση, μένουν άνεργοι για τρία χρόνια για ένα ευτελές ποσό, χάνοντας την προϋπηρεσία που θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει. Κάλεσαν το ΚΚΕ να στηρίξει το αίτημά τους και να καταθέσει την προτεινόμενη από την Ενωση τροπολογία με την οποία θα ζητά όσοι εκπαιδευτικοί αποκλείστηκαν από τους πίνακες με την αιτιολογία «μη καταβολή παραβόλου» να μπορούν να προσκομίσουν το παράβολο, η αίτησή τους να θεωρηθεί έγκυρη και να συνταχθούν νέοι πίνακες.

Αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα της έξωσης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο, ανάμεσά τους και του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος του Σχεδίου, το οποίο απαιτείται για την εισαγωγή σε 17 Τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμανε πως το Κόμμα στηρίζει τα αιτήματά τους και έχει ήδη τοποθετηθεί μέσα από τροπολογία που είχε καταθέσει το καλοκαίρι για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν, αλλά και Ερώτηση για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Επίσης πως είναι διατεθειμένο να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες στη Βουλή για την ανάδειξη των προβλημάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως και να καταθέσει την τροπολογία που πρότεινε η Ενωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org