Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πυξίδα της κυβέρνησης είναι οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων

Εκ παραδρομής το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προχτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του «Ριζοσπάστη» στο σχετικό θέμα.

Το σχόλιο σημειώνει: «Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκφράσει "αισιοδοξία" και "μετριοπάθεια" δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά κυρίως το ότι η πυξίδα της κυβέρνησής του - από την πανδημία και την κρίση, μέχρι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας - δεν κινείται με βάση τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για τους λαούς πλαίσιο που καθορίζουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς.

Οπως, επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν είναι γνωστά τα σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για συνεκμετάλλευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, υπέρ των διαφόρων ενεργειακών κολοσσών.

Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη: Οτι όντως, εν μέσω της πανδημίας, "στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα", μόνο που αυτή η επόμενη μέρα έχει στόχο να φορτώσει στο λαό ακόμη μεγαλύτερα βάρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «άλλη Ελλάδα», υπέρ των πολλών, απαιτεί εργατική - λαϊκή αντεπίθεση(23/3/2021)
Πυξίδα της κυβέρνησης είναι οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων(13/1/2021)
Εισπρακτική λογική και αποθέωση της ατομικής ευθύνης(20/11/2019)
Σύμμαχοι της κυβέρνησης ο ΣΕΒ και η ΕΕ(12/1/2016)
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη(3/3/2010)
Κήρυγμα για λαϊκή υποταγή στα σχέδια της αστικής τάξης(1/1/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org