Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαδικτυακό σεμινάριο για την πανδημία

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) οργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) το Σάββατο 16/1, με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στην παθολογική φυσιολογία και στη θεραπεία της νόσου Covid-19».

Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στη διεύθυνση tmg.gr/webinar-sigchrones-exelixis-stin-pathologiki-fisiologia-ke-sti-therapia-tis-nosou-covid-19-live-streaming.

Οι εγγραφές είναι δωρεάν (tmg.gr/webinar-sigchrones-exelixis-stin-pathologiki-fisiologia-ke-sti-therapia-tis-nosou-covid-19-engrafes).

Τις εργασίες του webinar θα συντονίσουν οι: Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Ματίνα Παγώνη, αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:

-- «Ανοσοπαθολογία της νόσου Covid-19», από τον Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλο, καθηγητή Παθολογίας - Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ.

-- «Θρόμβωση και Covid-19», από τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόνης, υπεύθυνο Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο «Tenon» στο Παρίσι και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας «Καρκίνος και Θρόμβωση - Inserm U938».

-- «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Covid-19», από την Μάγδα Γαβανά, διευθύντρια ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΑΠΘ.

-- «Ο ασθενής με Covid-19 στις νοσοκομειακές πτέρυγες», από τον Ιωάννη Καλομενίδη, καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο Κλινικής Covid-19 στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

-- «Εντατική Θεραπεία στην Covid-19», από τον Σπύρο Ζακυνθινό, καθηγητή Εντατικής Θεραπείας - Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

-- «Καρδιολογικές επιπλοκές της νόσου Covid-19», από τον Αθανάσιο Μανώλη, συντονιστή διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας.

-- «Εμβόλια», από την Δήμητρα Καββαθά, παθολόγο - λοιμωξιολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ, Δ' Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική ΠΓΝ «Αττικόν».

Από τη 1 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. θα ακολουθήσουν συζήτηση και συμπεράσματα, σχόλια, ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ