Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Διεκδίκησαν μόνιμη δουλειά για όλους, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο

Από τη χτεσινή συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή
Από τη χτεσινή συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή
Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το σύστημα προσλήψεων και ζητώντας την απόσυρσή του, έκαναν χτες Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο.

«Κάντε προσλήψεις με μόνιμη δουλειά, πάρτε λεφτά από τα αφεντικά», φώναξαν και απαίτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες και δομές του Δημοσίου.

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που ψηφίζει η κυβέρνηση για τις προσλήψεις», τόνισε η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ). «Αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, αφορά όλο το λαό, αφορά τα παιδιά της εργατικής τάξης», υπογράμμισε και κατήγγειλε τις διαδικασίες που θα λειτουργούν ως «κόφτες», με στόχο σε θέσεις εργασίας στο Δημόσιο να προσλαμβάνονται μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι στις κυβερνήσεις και στην αντιλαϊκή πολιτική τους. «Ολοι ξέρουμε ότι εδώ και δέκα χρόνια προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται», υπενθύμισε και επεσήμανε ότι το «μπάλωμα» κενών και ελλείψεων με συμβασιούχους, προσωρινούς εργαζόμενους με χτυπημένα δικαιώματα, είναι αυτό που θέλει να μονιμοποιήσει η κυβέρνηση και στο Δημόσιο. «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους», κατέληξε.

Την τακτική της κυβέρνησης να φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας στηλίτευσε η Λαμπρινή Χριστογιάννη, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας. «Δεν θα περάσει, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αποκαλύπτουμε, να αγωνιζόμαστε», ξεκαθάρισε.

Την απαξίωση των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας στο προωθούμενο σύστημα προσλήψεων κατήγγειλε η Νίκη Χρονοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταφέροντας την εικόνα των μεγάλων ελλείψεων στα πανεπιστήμια, απαίτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org