Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στους εργολάβους

Σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, σημειώνοντας ότι «λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Λέμε όχι στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις».

«Τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ και διοίκησης του νοσοκομείου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου μας πρέπει να μείνουν στα χαρτιά», τονίζει το Σωματείο.

Αναφερόμενο στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, «που δρομολογεί την επαναφορά των "καλών εργολάβων" στην καθαριότητα και την εκδίωξη των εργαζομένων που ήδη δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις», επισημαίνει ότι «αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες τη δημόσια Υγεία».

Οι συνάδελφοι αυτοί, υπογραμμίζει το Σωματείο, «έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του νοσοκομείου μας, γι' αυτό τυχόν απόλυσή τους - εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους - θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».

Εκτός των άλλων, αναφέρει το Σωματείο, «μας οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς γαλέρας, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων, την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς».

Προσθέτει πως «οι ανάγκες της καθαριότητας του νοσοκομείου είναι μόνιμες, μόνιμες πρέπει να είναι και οι εργασιακές σχέσεις των καθαριστών», απαιτώντας «να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα νοσοκομεία. Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

«Μαζί με το σωματείο του νοσοκομείου, απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα», αναφέρει από την πλευρά της η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ απαιτώντας τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καλώντας και τα πρωτοβάθμια ΔΣ της δύναμής της σε συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι ανάλογη δίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) για σήμερα προκήρυξε για τις δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ της Χίου, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org