Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βάζει πλάτη για τη μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο

Την πλήρη ευθυγράμμισή της με τη μετατροπή της Μαγνησίας - και όχι μόνο - σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επιβεβαιώνει καθημερινά με τη στάση της η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας. Οπως είναι γνωστό, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας έχει εγκατασταθεί τάγμα της 101ης Combat Aviation Brigade (ελικόπτερα), με 400 Αμερικανούς. Στο λιμάνι του Βόλου, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν υποδομές για τη μετακίνηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού, ενώ σε εξέλιξη είναι η ανέγερση νέας πτέρυγας στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο για τη φιλοξενία Αμερικανών πιλότων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Δευτέρας 11 Γενάρη, εκπρόσωποι των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, συνοδευόμενοι από επιχειρηματία της περιοχής, είχαν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία φρόντισε με τις δηλώσεις της να επισημάνει πως «η όλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας τόσο με τον ελληνικό στρατό, όσο και με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στελέχη του οποίου διαμένουν στην περιοχή της Μαγνησίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τη διαμονή των Αμερικανών στρατιωτικών στον Βόλο και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την παρουσία και διαμονή τους, όπου η αντιπεριφερειάρχης, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι για τον λαό της περιοχής, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε στόχο μιας ενδεχόμενης απάντησης από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανοΝΑΤΟικής απειλής, και υιοθετώντας πλήρως τη λογική «καλώς ήρθε το δολάριο...», έφτασε στο σημείο να επισημάνει ότι «πρέπει να προτιμώνται οι τοπικές εταιρείες στους διαγωνισμούς που διενεργούνται για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη διαμονή των Αμερικανών στρατιωτικών. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη, με κυριότερο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους διαμένοντες Αμερικανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ