Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Εστιάζει στη «διαχειριστική ανεπάρκεια» για να μη μιλήσει για την εμπορευματοποίηση της Υγείας

Σε διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεπάρκεια των εμβολιασμών, κάτι που το επανέλαβε χτες ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης και τη σύσκεψη που προηγήθηκε με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του νοσηλευτικού ιδρύματος και διευθυντές κλινικών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί «να οργανώσει στοιχειωδώς τον εμβολιασμό». Μίλησε για την αναγκαία αξιοποίηση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς, όπως είπε, ο «εμβολιασμός δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων», προσπερνώντας όμως τις τεράστιες ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας και άλλες μονάδες που φέρουν τη σφραγίδα και της δικής του κυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέφερε την πρόταση για πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα μπορούσαν τάχα να διασφαλίσουν την επάρκεια των εμβολίων, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού του πληθυσμού είναι τόσο αργός «που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας στην κοινωνία». Για την καθυστέρηση ενοχοποίησε την «ανοργανωσιά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη» και την «επιτελική ανικανότητα», οτιδήποτε δηλαδή προκειμένου να αφήσει έξω απ' το κάδρο τους σφοδρούς ανταγωνισμούς μεταξύ κρατών και φαρμακευτικών μεγαθηρίων που εκδηλώνονται με επίκεντρο το εμβόλιο και το γεγονός πως είναι το κυνήγι των κερδών αυτό που ευθύνεται τελικά για τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και τις «εκπτώσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι απαραίτητα για να εμβολιαστεί ο λαός με ασφάλεια.

«Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους στηρίξουμε, πρέπει να στηρίξουμε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε, κανακεύοντας το υγειονομικό προσωπικό, τα αιτήματα του οποίου πέταγε ως κυβέρνηση στο καλάθι των αχρήστων. Στο ίδιο μοτίβο, ζήτησε στήριξη για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής εργασίας και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην περίοδο του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org