Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με το ΚΚΕ στο δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ την Παρασκευή, στο Θησείο

Eurokinissi

Νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ σάς απευθύνει κάλεσμα αγώνα, κάλεσμα μάχης.

Για να φτάσει σε όλο και περισσότερους νέους στις λίγες αυτές μέρες το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ.

Οι «50 αποχρώσεις» των κομμάτων και των κυβερνήσεων του συστήματος μαυρίζουν τελικά τη ζωή της νεολαίας.

Γι' αυτό τώρα να ρίξουμε «κόκκινο στη νύχτα» της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής.

Το κόκκινο του αγώνα, της ελπίδας, της ανατροπής, για να πάρουν οι νέοι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων τη ζωή στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν μαζί με τους πατεράδες, τις μανάδες και τους παππούδες τους ένα δίκαιο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση.

Λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία υπάρχει: Με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του σημερινού σάπιου συστήματος.

Την ίδια στιγμή που η ανεργία στη νεολαία ξεπερνά το 50%, που η εργασιακή ζούγκλα έχει γίνει νόμος, που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον μεγαλώνουν, μια χούφτα κηφήνες κολυμπάνε στα κέρδη. Εξασφαλίζουν χλιδάτη ζωή γι' αυτούς μέχρι και για τα δισέγγονά τους.

Τα όσα είδαμε με το «mykonos gate» δείχνουν την απίστευτη χλιδή και τη σαπίλα αυτού του συστήματος.

Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι καπιταλιστές - με μια λέξη - αρπάζουν τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που ρημάζουν τη ζωή μας


Την επόμενη μέρα των εκλογών, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι πρόθυμοι πολλοί και ο σκοπός ένας: Η υλοποίηση του 3ου σκληρού μνημονίου και των μέτρων που αυτό φέρνει, δηλαδή η συνέχεια στο δρόμο που χρεοκόπησε το λαό και τη νεολαία και με τα προηγούμενα μνημόνια.

Πέρα από πολλά ανούσια και ευτράπελα, μέχρι γελοιότητας, που μπορεί να έχετε ακούσει και θα ακούσετε στην προεκλογική περίοδο, δώστε προσοχή στην εξής σοβαρή δήλωση: «Το ζητούμενο πλέον είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να στοιχηθεί πλήρως πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς αυτή είναι όντως η τελευταία προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας»...

Αυτή ήταν η τοποθέτηση των βιομηχάνων πριν από λίγες μέρες, σε σχέση με το τι κρίνεται στις εκλογές.

Αυτή ακριβώς η θέση συνοδεύει και τις τοποθετήσεις των βασικών κομμάτων του παλιού και νέου κατεστημένου.

Αλλωστε, απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ρημάξει τη ζωή του λαού μας και της νεολαίας.

Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, για τη φτώχεια, την ανεργία που θερίζει τη νεολαία.

Ολους αυτούς υπηρετεί το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα.


Δικό τους εργαλείο και όργανο είναι και οι κυβερνήσεις. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν ιερό και όσιο τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια.

Η πλειοψηφία της νεολαίας, που ζει στο πετσί της τη σύγχρονη βαρβαρότητα, έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει στις επιδιώξεις των κάθε είδους εκμεταλλευτών του λαού:

Να εμπιστευθεί, να στηρίξει το ΚΚΕ, τη δύναμη του αγώνα, της ελπίδας και της ανατροπής.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί τολμά και αποκαλύπτει το μεγάλο ένοχο για όσα ζει σήμερα η νεολαία: Την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία. Τα κόμματα που υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα.

Το ΚΚΕ είναι το πιο γερό στήριγμα στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στην αμορφωσιά, στην υποβαθμισμένη ζωή, στη φτώχεια, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί πρωτοστατεί, οργανώνει το λαϊκό αγώνα. Εχει σχέδιο, οργάνωση και πρόγραμμα ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος. Σταθερά υπερασπίζεται το δίκιο των καταπιεσμένων. Μάχεται ακούραστα και αταλάντευτα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Γιατί παλεύει για τη μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή λύση: Μία νέα κοινωνία σε μια νέα Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας.


Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί η νεολαία να κατακτήσει τη ζωή που της αξίζει.

Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας

Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς.

-- Την ίδια στιγμή που η φτώχεια αυξάνεται ραγδαία, την ίδια στιγμή τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

-- Την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανάπτυξης και μπορούν να λύσουν μεγάλα προβλήματα, οι ασθενείς στερούνται φάρμακα, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις γιατί είναι πανάκριβα.

-- Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νέοι μένουν ακόμα με τους γονείς τους γιατί δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους να μείνουν μόνοι τους, να φτιάξουν τη ζωή τους, την ίδια στιγμή υπάρχουν πάνω από 200.000 αναξιοποίητες, απούλητες κατοικίες, στα χέρια κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.

-- Την ίδια ώρα που φορτώνουν με νέους φόρους τις λαϊκές - εργατικές οικογένειες, η ολιγαρχία του πλούτου απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.

Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η αιτία του κακού, η καρδιά του προβλήματος είναι ότι μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Εχουν στα χέρια τους την πραγματική εξουσία.


Το ΚΚΕ δε λέει μεγάλες κουβέντες για να χαϊδεύει αυτιά.

Η διέξοδος από τη σημερινή βαρβαρότητα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας.

Αυτός είναι ο δρόμος της ανατροπής. Η κοινωνική ιδιοκτησία και η εξουσία του λαού.

Στη θέση της άναρχης ανάπτυξης με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος, θα βάλει τη σχεδιασμένη ανάπτυξη, με κριτήριο την κάλυψη όλων των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.

Στη θέση της καπιταλιστικής ζούγκλας της αγοράς, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, των συγχωνεύσεων και εξαγορών μεταξύ των ομίλων, της ανεργίας και της αναδουλειάς, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ορθώνουμε την κεντρικά σχεδιασμένη κοινωνικοποιημένη οικονομία σε όλη τη βαριά και ελαφρά βιομηχανία, στον ορυκτό πλούτο, στους υδρογονάνθρακες, στην Ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στις κατασκευές και υποδομές, στην αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία τροφίμων, γάλακτος, κρέατος, ποτών, χυμών, με παράλληλη ανάπτυξη όλων των δημόσιων κρατικών υπηρεσιών σε όφελος των εργαζομένων, για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, που θα 'ναι δημόσια και δωρεάν.

Με την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο και το σχεδιασμό της παραγωγής και στους θεσμούς της νέας εξουσίας.

Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ.

Αυτό είναι το πραγματικό καινοτόμο και πρωτοπόρο σήμερα. Σε αυτόν το δρόμο μόνο μπορεί η νεολαία να απολαμβάνει τη ζωή που της αξίζει.

Το πραγματικά νέο και σύγχρονο δεν είναι τα κόμματα ή πρόσωπα που προστατεύουν το σύστημα

Το πραγματικά σύγχρονο είναι η νεολαία να ζήσει χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που νιώθει σήμερα. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο.

Το πραγματικά νέο είναι οι λαϊκές οικογένειες να μην πληρώνουν απ' αυτά που δεν έχουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο.

Το πραγματικά σύγχρονο σήμερα είναι οι νέοι και οι νέες που τελειώνουν τις σπουδές τους να βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενο σπουδών τους.

Να υπηρετούν με την έρευνα, τη γνώση και τη σκέψη τους τις ανάγκες του λαού και όχι να οδηγούνται, όπως σήμερα, στη μετανάστευση ή να μην μπορούν να βρουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν και έμαθαν.

Το πραγματικά νέο είναι οι νέοι που βρίσκονται στις σχολές της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης να μαθαίνουν ολοκληρωμένα την τέχνη που θέλουν, να αναβαθμιστούν οι σπουδές τους.

Αυτό είναι το νέο και το σύγχρονο. Αυτό αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της παραγωγής και όχι οι απαρχαιωμένες υποδομές των σχολών και η πρακτική στη λάντζα και στην υποταγή στο δίκιο του εργοδότη.

Το πραγματικά νέο και σύγχρονο σήμερα είναι να διαμορφωθούν κρατικές και για όλους δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας. Οι υποδομές για αθλητική και αισθητική αγωγή να είναι υψηλού επιπέδου και για όλους τους νέους.

Οσοι υπερασπίζονται το σημερινό σάπιο σύστημα, που στερεί από τη νεολαία τις σύγχρονες ανάγκες, προσπαθούν να το εξωραΐσουν, να το καλλωπίσουν, να το ανανεώσουν, για να κάνουν λίφτινγκ στο καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της νεολαίας, παρουσιάζουν σαν «νέο» διάφορα κόμματα ή πρόσωπα, προστατεύοντας το ίδιο το σύστημα.

Πέρα από τα συνθήματα, το σύστημα, που υπερασπίζονται όλα τα άλλα κόμματα και αυτοί που θέλουν και από κυβερνητική θέση να το υπηρετήσουν, είναι ό,τι πιο παλιό και σάπιο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Και οδηγεί συνεχώς προς τα πίσω τη ζωή της νεολαίας.

Γι' αυτό και η σημερινή νέα γενιά ήδη ζει χειρότερα από την προηγούμενη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στήριξη γιατί ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει το νέο πολιτικό σύστημα απέναντι στο παλιό.

Αλήθεια, όμως, ποιες από τις αμαρτίες των παλιών δεν αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ;

-- Δεν εκμεταλλεύτηκε τον πόθο της νεολαίας και του λαού για να απαλλαγεί επιτέλους από τα μνημόνια και αντί γι' αυτό μας έφερε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο;

-- Δεν πούλησε και αυτός το μεγάλο ψέμα ότι με μία ψήφο, τον περασμένο Γενάρη, αρκεί να βελτιωθεί η ζωή της νεολαίας, χωρίς να θιχτούν ούτε στο ελάχιστο οι μεγάλοι ένοχοι;

-- Δεν τήρησε στο ακέραιο μόνο τις δεσμεύσεις του για προνόμια και παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους;

-- Δεν υπηρέτησε πιστά τις απαιτήσεις των ομίλων, που από χέρι σημαίνουν μόνο νέες θυσίες για το λαό και τη νεολαία;

-- Δεν υπηρέτησε πιστά τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις της ΕΕ παρότι μας έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα τους χορεύει; Κι αντί γι' αυτούς χόρεψαν αυτόν στο ταψί;

-- Δε συμμετείχε ενεργά σε ασκήσεις και στρατιωτικά γυμνάσια μαζί με το ΝΑΤΟ; Δεν προωθεί νέα αμερικανική βάση στο Αιγαίο;

-- Ακόμα και τις πρακτικές των πελατειακών σχέσεων ακολούθησε, παρότι δεν έχανε ευκαιρία στα προεκλογικά λόγια να μιλάει κατά της διαφθοράς και της ρουσφετολογίας...

Αυτά τα «έργα και ημέρες» δεν έχουν μόνο την υπογραφή Τσίπρα.

Εχουν και τις υπογραφές του Λαφαζάνη, του Στρατούλη και των υπολοίπων που τώρα έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα έδινε το απαραίτητο «αριστερό» άλλοθι στην κυβέρνηση, ήταν το όχημα μέσα στην κυβέρνηση για να σέρνει το ριζοσπαστισμό του κινήματος, τη θέληση του λαού και της νεολαίας για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, στην ενσωμάτωση, στον παροπλισμό, στην αγωνιστική καθυστέρηση, δίνοντας όλη την ευκαιρία να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, και βγήκε μετά να μας πει ότι «είδε το φως το αληθινό» μόνο όταν η κυβέρνηση αποφάσισε τις εκλογές και είπε ότι θα τους βγάλει έξω απ' τις λίστες...

Δυστυχώς, βγαίνουν με περίσσιο θράσος να ζητήσουν την ψήφο των αριστερών, των ριζοσπαστών, της νεολαίας, των αγωνιστών, για να μας προτείνουν πάλι την ίδια εκδοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, να σκορπίσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για μια αποτυχημένη πολιτική πρόταση και στρατηγική για τη δήθεν διέξοδο από την κρίση.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές της «πρώτη φορά αριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Τσίπρα, συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται σαν το νέο, η δε ΝΔ υπό τον κ. Μεϊμαράκη τους λέει να φύγουμε μπροστά...

Αλήθεια, πόσο νέο είναι αυτό που πρόσφατα διαβάσαμε σε εφημερίδες ότι πολλοί δηλώνουν μία σχολή μόνο και μόνο για να πάρουν το πάσο, για να μπορούν να έχουν κάποια ελάφρυνση;

Μήπως το νέο είναι να μην μπορεί ένα νέο ζευγάρι να στείλει το παιδί του στον παιδικό σταθμό γιατί οι θέσεις στους δημόσιους είναι λίγες και τα λεφτά για τον ιδιωτικό πάρα πολλά;

Να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει

Και η νεολαία πλέον έχει μεγαλύτερη πείρα. Πρέπει να αξιοποιήσει και την πείρα των παλιότερων.

Εχουμε δει, έχουμε ζήσει σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις μονοκομματικές, πολυκομματικές, σοσιαλδημοκρατικές, φιλελεύθερες, κυβερνήσεις συνεργασίας με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και τώρα κυβέρνηση της «αριστεράς» με ολίγον βέβαια «λάιτ ακροδεξιά», κάποιους «ψεκασμένους»...

Εχετε δει πρόσωπα και κόμματα να λανσάρονται σα νέα αλλά να συνεχίζουν στην παλιά πεπατημένη. Στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ετσι «νέοι» και «παλιοί» μας φόρτωσαν το 1ο, 2ο και τώρα το 3ο μνημόνιο.

Την ίδια περίοδο είδαμε και αγώνες, κινήματα, όπως αυτό των «πλατειών» ή κινήματα μέσω του διαδικτύου, χωρίς ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό, με άσφαιρα πυρά να δρουν τελικά παραλυτικά.

Αμα δεν βάζεις στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τότε μοιραία σηκώνεις μετά τα χέρια ψηλά, παραδίνεσαι.

Ετσι, δυστυχώς, αξιοποιήθηκαν αρχικά ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, για να αφομοιωθούν στη συνέχεια από το ίδιο το σύστημα και τα επιτελεία του.

Αυτά έπαθαν και οι διάφοροι Τσίπρες, Λαφαζάνηδες, άλλοι και άλλες όψιμες «πασιονάριες»...

Σήμερα, μπορούμε να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτήν την πείρα, αρνητική και θετική, από την πορεία του κινήματος.

Σήμερα, είναι πλέον σε περισσότερους καθαρό ότι για να πετύχει να πάρει και τον κατώτατο μισθό, για να ανακτήσει κάπως ο λαός τις απώλειες από τα μνημόνια, πρέπει να αντιπαρατεθεί το κίνημα και με τις αιτίες, όχι μόνο με ό,τι έρχεται ως συνέπεια. Δηλαδή, με τα βάθρα της κυρίαρχης πολιτικής, τις ρίζες του προβλήματος, που τις περισσότερες φορές είναι αθέατες για το λαό και τη νεολαία.

Να πάμε λοιπόν όλοι πιο βαθιά από αυτό που μοστράρεται, από την επιφάνεια των προβλημάτων.

Η αντίθεση με τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο, ως κίνητρο, ως αφετηρία, ως συνειδητή αμφισβήτηση σε πρώτη φάση, είναι ο λόγος εκείνος που μπορεί να κινητοποιήσει πιο σχεδιασμένα τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, να γίνουμε δηλαδή σαν λαός, σαν κίνημα πιο ικανοί να οργανώσουμε την αντεπίθεση, αλλά και την προσωρινή υποχώρηση όταν χρειάζεται, για να προετοιμάσουμε τη νέα αντεπίθεση, να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.

Σε αυτόν το δρόμο όμως: Για να μην υποκύψουμε στις δυσκολίες του σήμερα και να φέρουμε πιο κοντά το αύριο.

Ο καθημερινός αγώνας είναι ταυτόχρονα και προετοιμασία για το νικηφόρο αύριο. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για κάθε λαό που ζει στην ΕΕ και γενικότερα στην Ευρώπη, στην περιοχή, στον καπιταλιστικό κόσμο.

Οσους νέους το σύστημα δεν τους έχει άμεσα του χεριού του, τους θέλει στην απέξω

Κατά καιρούς, στη νεολαία, το σύστημα έχει πλασάρει μια σειρά επιλογές σαν «νεανικές», «αντισυστημικές». Σαν απάντηση στο διεφθαρμένο και άδικο σύστημα.

Πιο παλιά έλεγαν ότι αντισυστημικό είναι να πάνε οι νέοι παραλία και να μην πάνε να ψηφίσουν. Αυτοί όμως πήγαιναν και έβγαζαν κυβερνήσεις και περνάγανε μέτρα που χτυπούσαν τη νεολαία.

Το Γενάρη έλεγαν να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να φύγουν οι άλλοι και ότι αυτό είναι το αντισυστημικό. Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά μαζί με τους άλλους που φύγανε ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, το πιο βάρβαρο.

Πρόσφατα, στο δημοψήφισμα, παρουσίασαν ότι αντισυστημικό είναι η ψήφος στο ΟΧΙ, που όμως οι ίδιοι που τα έλεγαν αυτά, το μετέτρεψαν αυτό το μεγάλο ΟΧΙ μέσα σε λίγες ώρες σε ΝΑΙ.

Ακόμα και τη Χρυσή Αυγή την προβάλλανε ως αντισυστημική και ότι θα μπει στη Βουλή και θα δείρει τους κλέφτες και τελικά οι χρυσαυγίτες έδερναν μετανάστες και Ελληνες εργάτες και μέσα στη Βουλή ήταν κοτούλες όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία.

Και με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα μια χαρά είχε σχέσεις η Χρυσή Αυγή, και παρακαλάει παντού, φιλάει κατουρημένες ποδιές, ότι είναι νομιμόφρονες, άνθρωποι του συστήματος, ότι τους έχουν παρεξηγήσει και άλλα τέτοια ευτράπελα για να κοροϊδεύουν...

Σήμερα, ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία, προβάλλεται η «παρακμιακή» ψήφος σαν ψήφος διαμαρτυρίας! Ψήφος σε απίθανους τύπους, που μέχρι πριν από λίγο τους ξεφτίλιζαν οι σατιρικές εκπομπές των καναλιών και σήμερα τους προβάλλουν σαν «κεντρώους», προωθώντας την πολιτική μπουρδολογία. Απίθανοι τύποι, που και αυτοί με τη σειρά τους λένε ότι θα συγκυβερνήσουν με οποιονδήποτε για να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική που μας έφερε ως εδώ και για να βάλουν τάξη στον Σόιμπλε, στην Μέρκελ και στην ΕΕ...

Μήπως με αυτούς τους τρόπους κάθε φορά ήθελαν τη νεολαία πιόνι στα σχέδιά τους και αντί να χτυπάει το σύστημα τελικά, επιδιώκει να του κάνει ενέσεις;

Αυτή η πείρα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Θα γίνουμε πιόνια στους σχεδιασμούς τους ή θα φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο μάχης;

Η πείρα μπορεί να γίνει δύναμη αγώνα και ανατροπής όταν συναντηθεί με το ΚΚΕ. Η οργή να μη γίνει φούσκα που θα σκάσει, που θα τη φέρει το σύστημα στα μέτρα του.

Να μην πάει στράφι. Οσους νέους το σύστημα δεν τους έχει άμεσα του χεριού του, τους θέλει στην απέξω, στην αποχή από τις κάλπες, στην αποχή από τους αγώνες.

Η δικαιολογημένη αποστροφή της νεολαίας στις διαδικασίες και τις λειτουργίες του αστικού πολιτικού συστήματος μπορεί να αποκτήσει άλλη δυναμική.

Η απογοήτευση, η αγανάκτηση για τα κόμματα του συστήματος να τους γυρίσει μπούμερανγκ, ενάντια σ' αυτούς που είναι ένοχοι κι όχι ενάντια στη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό μας.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, παλεύουμε ώστε ο λαός να πάρει την εξουσία.

Να τσακίσει τους θεσμούς του σημερινού σάπιου συστήματος και να μπουν στη θέση τους νέοι, λαογέννητοι θεσμοί. Που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας.

Στα εκλεγμένα όργανα εξουσίας θα πρέπει να μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στις παραγωγικές μονάδες κυρίως και θα διασφαλίζεται η συμμετοχή των συνεταιρισμένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων.

Ακόμα και στο ανώτατο όργανο εξουσίας για το σύνολο της χώρας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι - βουλευτές δεν πρέπει να αποκόβονται από την παραγωγική διαδικασία, δε θα είναι μόνιμοι, αλλά ανακλητοί.

Ολοι τους υπερασπίζονται το σύστημα που μας έφερε εδώ

Στις 21 Σεπτέμβρη η χώρα έχει ανάγκη από δυνατό ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης είναι από τώρα δεδομένο, βάρβαρο και αντιλαϊκό.

Πώς θα το αντιπαλέψουμε; Πώς θα βάλουμε εμπόδια; Ποια δύναμη μπορεί να οργανώσει την αντίσταση;

Μήπως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση που φέρνει το μνημόνιο; Δηλαδή, οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και σία;

`Η μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα;

Σωτήρες για τη νεολαία δεν υπάρχουν.

Οι λύσεις υπέρ του λαού δεν ανατίθενται σε κανέναν. Τις κάνει πράξη ο ίδιος ο λαός, με το κίνημά του.

Ολοι τους, με διαφορετική φρασεολογία για να μπερδεύει, υπερασπίζονται το σύστημα που μας έφερε ως εδώ.

Γι' αυτό στα προγράμματα και τις θέσεις των άλλων κομμάτων οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δε θα βρουν την απάντηση, τη λύση στα προβλήματα που ζουν σήμερα.

Θα βρουν μόνο τρόπους για το πώς αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν μαζί με τις συνέπειές τους.

Γι' αυτό καμία ψήφος που έφυγε να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα που αυτός ο κόσμος είναι απογοητευμένος, δεν πρέπει να επιστρέψει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής του κεφαλαίου, που έχει τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες. Τώρα μπορεί με εμπιστοσύνη να κατευθυνθεί σωστά μόνο στο ΚΚΕ.

Στις θέσεις όλων των άλλων κομμάτων για την ανεργία θα βρει κανείς πανομοιότυπες προτάσεις.

Θέσεις απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ, κίνητρα στους επιχειρηματίες, όπως η απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης.

Μιλάμε, δηλαδή, για τα γνωστά προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία. Ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη - πολλές φορές κι απλήρωτη - δουλειά, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, άδειες, πλήρη ασφάλιση και μετά ξανά στην ανεργία.

Και για το χρόνο της ανεργίας δεν προβλέπεται καν το εξευτελιστικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Οι προτάσεις τους είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων. Για να έχουν φτηνά νέα εργατικά χέρια, έτοιμα προς εκμετάλλευση.

Αυτές είναι και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για την ανεργία των νέων. Για να ξεμπερδεύουν με ό,τι θυμίζει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μπουκώνουν με χρήμα κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους. Με αυτά τα χρήματα προσλαμβάνουν με διάφορα προγράμματα νέους ανέργους για ένα διάστημα. Από την τσέπη των αφεντικών δεν μπαίνει φράγκο!

Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν και μέτρα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα και προβλέπονται στο μνημόνιο 3, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων.

Η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα είναι 100% συστημικό κόμμα

Ακριβώς αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, αυτό το σύστημα υπερασπίζεται και η κακογραμμένη κόπια του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2, όπως έκαναν και όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, κολακεύουν τη νεολαία, μιλάνε με μεγάλα λόγια για την άθλια κατάσταση που ζει σήμερα η νέα γενιά, αλλά στο διά ταύτα, η πρότασή τους είναι πρόταση διαχείρισης του σάπιου συστήματος. Του συστήματος που γεννάει ανεργία, κρίσεις και φτώχεια.

Η λύση που προτείνουν ως έσχατο έστω μέτρο, η έξοδος δηλαδή από το ευρώ, με παραμονή στην ΕΕ και με τους καπιταλιστές στην εξουσία, θα οδηγήσει στα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Αλλωστε, αυτό που προτείνουν ήδη γίνεται. Υπάρχουν καπιταλιστικές χώρες εκτός ευρώ αλλά μέσα στην ΕΕ. Ας πάρουμε τη Βρετανία, που θεωρείται και πολύ ανεπτυγμένη οικονομία...

Πώς ζει εκεί η νεολαία;

Και εκεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται κι ας έχει εθνικό νόμισμα. Τα δικά τους στοιχεία λένε ότι μόλις 1 στις 40 προσλήψεις γίνεται με όρους πλήρους απασχόλησης, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, δουλεύει με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο και με «συμβάσεις μηδενικών ωρών». Την ίδια στιγμή, τα δίδακτρα είναι νόμος για τα πανεπιστήμια.

Για να μην πούμε για πιο αδύναμες οικονομίες, όπου η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη, όπως η Βουλγαρία ή η Ρουμανία. Και τι έγινε, δηλαδή, που έχουν εθνικό νόμισμα; Μεροκάματα πείνας, εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση για την οποία μιλάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2 δε σημαίνει αντιμετώπιση της ανεργίας, σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Αυτά είναι ασυμβίβαστα με την καπιταλιστική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση για την οποία ομολογούν ότι πασχίζουν κι αυτοί.

Μιλάνε μόνο για ορισμένες εθνικοποιήσεις σε κάποιους κλάδους. Δηλαδή, να γίνουν καπιταλιστική κρατική ιδιοκτησία ορισμένοι όμιλοι. Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή. Αφού και αυτές οι «εθνικοποιημένες» επιχειρήσεις θα λειτουργούν με τους όρους της υπόλοιπης αγοράς της βαρβαρότητας.

Τέτοιες παρεμβάσεις έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τη δεκαετία του '80 ακόμα. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Γλίτωσαν τον καπιταλισμό από τις κρίσεις; Γλίτωσαν το λαό από τη χρεοκοπία;

Αν δεν βγάλεις από τη μέση τους παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, στα ίδια και χειρότερα καταλήγεις.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, με όποια κυβέρνηση στο τιμόνι της διαχείρισης και με όποιο νόμισμα, σημαίνει νέες απανωτές θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί θα έχουν τον πλούτο και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους.

Αυτοί θα καθορίζουν το τι παράγεται, το πόσο παράγεται με κριτήριο το κέρδος τους και μόνιμα θα την πληρώνει ο λαός και τα παιδιά του.

Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 είναι 100% συστημικό κόμμα.

Να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής

Αυτό το σύστημα δε φτιασιδώνεται. Δημιουργεί μόνο νέα θύματα, που είναι πάντα οι λαοί, σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργεί τις καραβιές προσφύγων που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα να φτάνουν στη χώρα μας, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους πολέμους που φουντώνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές, που δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν πρόκειται να το λύσουν.

Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου, είναι οι ανταγωνισμοί που οξύνονται στην περιοχή μας για το ποιος θα ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους του πετρελαίου.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς παίρνει μέρος και η αστική τάξη της χώρας μας, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία μας.

Δίνουμε το χέρι μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, για όσες μέρες μείνουν στη χώρα μας, προτάσεις που έχει καταθέσει το Κόμμα μας.

Να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν πάλι οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Οι θέσεις και πολύ περισσότερο οι πράξεις της Χρυσής Αυγής για την ανεργία και τους ανέργους αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια οργάνωση του κεφαλαίου, για μαντρόσκυλο των αφεντικών.

Τι κάνουν; Ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία.

Φακελώνουν Ελληνες ανέργους, τους πουλάνε με 18 ευρώ μεροκάματο σε επιχειρηματίες με τους οποίους έχουν σχέσεις.

Οπως τους εφοπλιστές, για τους οποίους με Ερωτήσεις στη Βουλή ζητούσαν περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Αυτοί είναι οι φίλοι των ναζί. Οι εφοπλιστές, που πρώτοι αξιοποίησαν πάμφτηνους αλλοδαπούς εργάτες, για να απολύσουν Ελληνες ναυτεργάτες που είχαν συγκροτημένα δικαιώματα.

Οπως τους εργολάβους της Ζώνης. Γιατί αυτοί θέλουν να πέσουν τα μεροκάματα. Κανονικό γραφείο εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών, δηλαδή...

Παλιότερα είχαν προτείνει να δουλεύουν οι άνεργοι στο Δημόσιο για 12 ευρώ.

Οταν μιλάνε για την ανεργία, δε μιλάνε για προστασία των ανέργων, αλλά για νέα κίνητρα - φοροαπαλλαγές, απαλλαγές και επιδοτήσεις - στα αφεντικά.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή εχθρεύεται ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα της νεολαίας, γιατί είναι δύναμη των εκμεταλλευτών.

Τώρα χρησιμοποιούν ξανά τη δημαγωγία, χαρακτηριστικό των φασιστικών οργανώσεων, την «αντιμνημονιακή ρητορεία», μπας και κρύψουν ότι είναι τσιράκια των αφεντικών, ντόπιων και ξένων.

Πρόσφατα, οι φασίστες έκαναν στη Βουλή Επερωτήσεις με αφορμή τα capital controls. Και βέβαια, πάλι για τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων ήταν η Ερώτησή τους. Τι κι αν οργίασε η εργοδοσία με υποχρεωτικές άδειες, με απληρωσιά, με εργοδοτική τρομοκρατία; Οι φασίστες στο μόνιμο χαβά τους. Μη χάσουν κάνα σεντ οι μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες και τα λαμόγια που υπηρετούν...

Να μην της επιτρέψει η νεολαία να εμφανίζεται σαν «δύναμη αντιμνημονιακή, αντισυστημική». Είναι σάρκα από τη σάρκα του βρόμικου συστήματος, που φέρνει όλα αυτά τα δεινά για τη νεολαία...

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί δεν κάνει σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες μας

Πουθενά, σε κανένα κόμμα του συστήματος δε θα βρει κανείς θέσεις, προτάσεις και προφανώς δράση για τα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας.

Τέτοια μέτρα θα τα επιβάλλει η λαϊκή αγωνιστική δράση. Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας ανέργων και εργαζομένων με τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, το ΠΑΜΕ και με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή. Στον αγώνα με προσανατολισμό ρήξης και ανατροπής, μαζί με τον εργαζόμενο λαό.

Ετσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπάσουμε έστω κάποιες κατακτήσεις, μέτρα ανακούφισης.

- Για να μην υπάρχει άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, να μην είναι το επίδομα κάτω από 600 ευρώ, για να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, το αίσχος των voucher και της μερικής απασχόλησης. Για να έχουν όλοι και όλες μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

- Για να μπορούν όλοι οι νέοι αγρότες στην επαρχία να μένουν στον τόπο τους, να καλλιεργούν, να μην ξεκληρίζονται ελέω ΚΑΠ, ΕΕ, συστήματος, να έχουν ικανοποιητικό εισόδημα και συνθήκες ζωής.

- Για να μη βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση των παιδιών τους. Για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς οι γονείς τους να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ. Να μην ξοδεύονται κόποι ζωής σε φροντιστήρια, νοίκια, σίτιση. Για να μη στοιβάζονται τα παιδιά σε τάξεις με 30άρια τμήματα και να φτάνουν Χριστούγεννα για να καλυφτούν έστω και οι στοιχειώδεις θέσεις εκπαιδευτικών.

- Για να μπορούν όλοι οι νέοι και οι νέες να έχουν πρόσβαση στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό, σε αναβαθμισμένες υποδομές, που δε θα κοιτάνε τα παιδιά στην τσέπη για τον αν μπορούν να το αντέξουν...

- Να διεκδικήσουμε τώρα λύση στο σοβαρό πρόβλημα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, που αφορά τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε για δουλειά ή ακόμα και για να ψάξουν για δουλειά. Γι' αυτό απαιτούμε: Να παρθούν τώρα και μέσα στην προεκλογική περίοδο όλα τα αναγκαία και έκτακτα μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, να καλυφτούν όλες οι αιτήσεις και για όλα τα παιδιά, να διασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση των δημοτικών δομών, χωρίς οι γονείς να αναγκαστούν να πληρώσουν για μια ακόμα φορά.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, γιατί είναι η δύναμη που μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή της νεολαίας, για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη.

Αυτές τις θέσεις υπερασπίστηκε και πάλεψε και μέσα στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερωτήσεις, σχέδια νόμου και παρεμβάσεις.

Γι' αυτό, λοιπόν, δυνατό ΚΚΕ, γιατί δεν κάνει σκόντο τις σύγχρονες ανάγκες μας για να καλοπερνάνε μια χούφτα παράσιτα.

Παλεύει μαζί με όλους και όλες εσάς για ζωή με αξιοπρέπεια.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη εγγύηση σήμερα.

Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού όπως άλλοι, να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ, αντιλαϊκή, του καπιταλιστικού συστήματος.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί εκφράζει το γνήσιο, το ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, προτείνοντας στο λαό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, πολέμους...

Στην απογοήτευσή σας, στην αμφισβήτησή σας απέναντι στο σύστημα, στα κόμματά του και στις κυβερνήσεις του, σε όσους διέψευσαν ελπίδες σας και προσδοκίες, από το Γενάρη έως σήμερα, μπορείτε να δώσετε ενεργητική και όχι παθητική απάντηση.

Να πάτε στην κάλπη. Και να ψηφίσετε ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση της νεολαίας σήμερα.

Τον Οκτώβρη το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα

Η ΚΝΕ, ειδικά μέσα από τα Φεστιβάλ της, έχει μεγάλη προσφορά στο χώρο του Πολιτισμού. Στην προβολή της Τέχνης που οξύνει την ευαισθησία, μαχητικοποιεί, ανοίγει ορίζοντες στη νέα γενιά, που της επιτρέπουν από καλύτερη θέση να διεκδικεί τα δικαιώματά της στη ζωή, που αμφισβητεί και στρατεύεται στο πλευρό και στο δίκιο του εργαζόμενου λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Φέτος, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ δυστυχώς συνέπεσε με το τελευταίο τριήμερο των εκλογών κι έτσι δεν ήταν μπορετό να πραγματοποιηθεί.

Απόψε, έχω τη χαρά και την τιμή, αλλά και την εξουσιοδότηση από το ΚΣ της ΚΝΕ, να σας ανακοινώσω ότι το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα γίνει μετά τις εκλογές, στο πάρκο «Τρίτση», στις 8-9 και 10 Οκτώβρη.

Με το γνωστό πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και άλλες δραστηριότητες. Με τραγούδι, μουσική, χορό και όλα όσα ξέρετε και περιμένετε.

«Γιατί εμείς την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»...

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά, συναντιόμαστε στους δρόμους τους αγώνα, συναντιόμαστε στα Φεστιβάλ μας, στις εκδηλώσεις μας, στις συγκεντρώσεις μας, στις περιοδείες μας, στις εξορμήσεις μας, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη και αμέσως μετά, την άλλη μέρα ξανά στο μετερίζι του αγώνα, για την προκοπή του λαού, για την προκοπή της νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ανάγκες της νέας γενιάς δεν «χωράνε» στο καπιταλιστικό σύστημα(2018-09-22 00:00:00.0)
Τώρα με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση για τη νεολαία στο δρόμο της ανατροπής!(2015-09-13 00:00:00.0)
Να τους αιφνιδιάσουμε με δυνατό ΚΚΕ(2014-05-15 00:00:00.0)
Για τη σοσιαλιστική κοινωνία αξίζει να παλέψουμε(2013-09-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με πείσμα και ορμή!(2012-09-21 00:00:00.0)
Η νεολαία με το λαό ενάντια στον ιμπεριαλισμό(2005-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ