Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Tα περιεχόμενα του τεύχους

Στο τεύχος 5/2015 της ΚΟΜΕΠ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει, περιλαμβάνονται τα εξής:

-- Αρθρο με τίτλο «Ο ταξικός απολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο κωδικοποιεί τις στοχεύσεις και το περιεχόμενο του νέου μνημονίου και της σχετικής δανειακής σύμβασης, οικονομική βάση του προγράμματος οποιουδήποτε κόμματος το ψήφισε. Μέσα από τον απολογισμό αυτό αναδεικνύεται και η πορεία χειραγώγησης της λαϊκής δυσαρέσκειας, με βασικό όπλο αυτό της αυταπάτης περί δυνατότητας φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού.

-- Το άρθρο με τίτλο «Το οπορτουνιστικό ανάχωμα της Λαϊκής Ενότητας» αναφέρεται στο νέο πολιτικό σχηματισμό που προέκυψε από τα σπλάχνα του κυβερνητικού κόμματος. Παρουσιάζει όλη την πορεία προς το σχηματισμό του νέου κόμματος, αναδεικνύει ότι το πρόγραμμά του είναι πρόγραμμα αστικής διαχείρισης, ενώ καταγράφει και την κινητικότητα που υπάρχει με επίκεντρο την πρόεδρο της Βουλής.

-- Το άρθρο «Η πορεία της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας» κωδικοποιεί την κατάσταση και τις τάσεις στον κλάδο. Παραθέτει αναλυτικά τα δεδομένα του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των μονοπωλίων που κυριαρχούν στον κλάδο και τις επιμέρους αγορές του, καθώς και την επίδραση των σχετικών κρατικών παρεμβάσεων στους εσωτερικούς συσχετισμούς του. Μέσα από την παραπάνω ανάλυση αναδεικνύεται η ωριμότητα και αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στον τρόπο οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, με πυρήνα την κοινωνικοποίηση της γης και της συγκεντρωμένης παραγωγής και τους αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

-- Στην ενότητα «Τέχνη - Επιστήμη» δημοσιεύονται δύο ενδιαφέροντα κείμενα - παρεμβάσεις σε ανάλογες εκδηλώσεις:

α) «Ο Ναζίμ Χικμέτ και η εποχή του», το οποίο αποτελεί παρέμβαση στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ν. Χικμέτ. Σ' αυτό παρουσιάζονται οι συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε η συνείδηση του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή και η στάση που κράτησε αυτός απέναντί τους.

β) «Με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του Α. Αϊνστάιν». Το κείμενο παρουσιάζει την εποχή στην οποία έζησε κι έδρασε ο μεγάλος επιστήμονας, αλλά και τη στάση του τόσο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες της εποχής του όσο και στην ίδια του την επιστήμη.

Τέλος, στο νέο τεύχος δημοσιεύεται το Κάλεσμα της ΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ