Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι για το σήμερα
  • Λένε ορισμένοι: Ακόμα κι αν όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ είναι καλά και σωστά, μέχρι να γίνουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Εχει το ΚΚΕ πρόταση για το σήμερα;

Η πραγματοποίηση της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ δεν θα κριθεί στις εκλογές, αφορά όμως το σήμερα, είναι αναγκαία και ρεαλιστική για το τώρα. Αν ο λαός το αποφασίσει και πιστέψει στη δύναμή του, είναι στο χέρι του να φέρει τα πάνω κάτω, «να τους πάρει φαλάγγι».

Το κάλεσμα πάλης του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του κινήματος και τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας απευθύνεται σήμερα στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους καταβολές. Η συνάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, των μικρών και μεσαίων αγροτών στο κίνημα, με σαφή αντικαπιταλιστικά - αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, είναι αυτό που μπορεί σήμερα να ανοίξει το δρόμο προς το ξέφωτο της λαϊκής ευημερίας.

Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από τη ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους. Είναι ο δρόμος της ανατροπής, που για να τον διασχίσει ο λαός νικηφόρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.

Παλεύοντας μέσα απ' αυτό το δρόμο, ο λαός θα μετράει βήματα στους καθημερινούς αγώνες που δίνει για να μπλοκάρει τα βάρβαρα μέτρα, να τα καθυστερήσει ή και να τα ματαιώσει, να αποσπάσει ορισμένες κατακτήσεις, να ανακτήσει απώλειες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να πυκνώσει τις γραμμές των συνδικάτων, να τα αναζωογονήσει, να τα ανασυγκροτήσει ως όργανα ταξικής πάλης και όχι κοινωνικής συναίνεσης και στήριξης κυβερνήσεων. Ετσι μπορούν να αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ του λαού. Να αποκτά ο λαός τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να συγκρουστεί, να επιβάλει τη διέξοδο προς όφελός του.

Χρειάζεται να απεμπλακεί ο λαός από τους ενδοαστικούς σχεδιασμούς και τις αντιθέσεις, να χαράξει δική του γραμμή πάλης, που απαντάει στα δικά του συμφέροντα και δεν τον μετατρέπει σε ουρά των επιδιώξεων της μιας ή της άλλης μερίδας του κεφαλαίου.

Γι' αυτό έχει σημασία και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η φωνή της μοναδικής διεξόδου υπέρ του λαού, η μοναδική δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, της σύγκρουσης μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο ένας συμφέρει το λαό(2015-09-19 00:00:00.0)
Γιατί ΚΚΕ, αφού η ψήφος είναι για να αναδειχτεί κυβέρνηση;(2015-09-04 00:00:00.0)
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ταλάντευση!(2014-05-09 00:00:00.0)
Τι περιμένεις; Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού(2014-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ