Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Δοκιμασμένοι αγωνιστές, στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού

Τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους ανθρώπους της Επιστήμης, της Τέχνης και του Πολιτισμού, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας της χώρας μας, έρχονται να αναδείξουν και τα ψηφοδέλτια του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα για την εκλογική μάχη της 20ής Σεπτέμβρη, τα οποία παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Ολοι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές, ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα. Να καταθέσουν τη δική τους συμβολή στη μάχη για την αλλαγή συσχετισμών παντού, για ν' ανοίξει με την πάλη του ο λαός το δρόμο της ανατροπής, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή και πάνω απ' όλα στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Οπως επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά και η πείρα του τελευταίου 7μήνου, όταν άλλοι καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής ή και στήριξης της «περήφανης διαπραγμάτευσης» που οδήγησε στο νέο μνημόνιο για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι κομμουνιστές βουλευτές, οι αγωνιστές που στελεχώνουν και σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, είχαν για βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο τους τη σύνδεσή τους με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, γενικότερα με τους τόπους δουλειάς, σε αντιπαράθεση με τις αυταπάτες των αστικών επιτελείων και την εργοδοτική επιθετικότητα, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου στις εργατογειτονιές, στήριγμα των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ηταν η φωνή του λαού, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, εκφράζοντας τις αγωνίες, τα βάσανα του λαού μας και της νεολαίας, βάζοντας στο επίκεντρο τα δικαιώματά του και τις σύγχρονες ανάγκες του, κόντρα στη μοιρολατρία και το συνεχές χαμήλωμα των απαιτήσεων. Εδωσαν τη μάχη για την οργάνωση του κινήματος, της αντίστασης και της αλληλεγγύης, για να αποκτά η εργατική - λαϊκή πάλη προσανατολισμό ρήξης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι/-ες μαζί του, διατηρώντας τις ιδιαίτερες απόψεις τους, που όμως είναι αποφασισμένοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις ερχόμενες μάχες, για το καλό του λαού.

Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου, ένστολοι.

Ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, κλαδικών Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ. Από τον αγροτικό χώρο, εκλεγμένοι σε Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, στελέχη από την ΠΑΣΥ.

Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν, επίσης, επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, άλλων Σωματείων, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ. Γυναίκες από γυναικείους Συλλόγους, την ΟΓΕ και άλλους φορείς του κινήματος.

Βρίσκονται νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεολαιίστικων αγώνων, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επιστήμονες από διάφορους άλλους κλάδους, από το χώρο της Υγείας, της Δικαιοσύνης, των τεχνικών επιμελητηρίων, από το χώρο της δημοσιογραφίας.

Αγωνιστές από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Απόστρατοι από τις Ενοπλες Δυνάμεις, όσο και από τα Σώματα Ασφαλείας.

Στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ!

Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στο νέο μνημόνιο και σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, η λαϊκή αντίσταση σε κάθε κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, σε κάθε λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ.

Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού, για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας, με σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

  • Στο 3σέλιδο που ακολουθεί, δημοσιεύονται οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη διεξάγονται με το σύστημα της λίστας (όπως γίνονται και οι ευρωεκλογές), επομένως δεν μπαίνουν σταυροί στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Οι βουλευτές κάθε κόμματος εκλέγονται με βάση τη σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ