Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12234

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ η μόνη που οδηγεί σε ανάκτηση απωλειών, συνολική λαϊκή ευημερία

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε κυριακάτικη εφημερίδα


ΣΕΛ.  4

Τα αντιλαϊκά μνημόνια δεν βελτιώνονται ...αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής

Δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυταπάτες ότι μπορεί τα αντιλαϊκά μνημόνια να βελτιωθούν, πρόσφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Δ. Κουτσούμπας: «Ο κ. Τσίπρας ξέχασε να πει ότι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη έτοιμος. Περιλαμβάνει το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα και τα οποία τώρα, βέβαια, διεκδικούν μερίδιο στην εφαρμογή του. Τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου δεν βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, που, όπως ήταν φυσικό, ανακοίνωσε χτες ο κ. Τσίπρας, ούτε με "ασπιρίνες" για την ανεργία και τη φτώχεια. Τα αντιλαϊκά μέτρα αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής».


ΣΕΛ.  11

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αναμενόμενο...

Ηταν αναμενόμενο... Το να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι το μνημόνιο που έφερε και το ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είναι δέκα φορές καλύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια. Για την ακρίβεια, ήταν αναμενόμενο γιατί η πολιτική, οι προγραμματικές διακηρύξεις πριν από το Γενάρη του 2015, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (αυτό που τώρα είναι πρόγραμμα της ΛΑΕ), οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν εγγύηση για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη διατήρηση των παλιών μνημονίων, τη σύνταξη ενός νέου. Ηταν αναμενόμενο γιατί ο εμπαιγμός προς το λαό ήταν προφανής. Ποντάρανε πάνω στη δυστυχία του και την απελπισία του και κέρδισαν το τζακ ποτ της αστικής κυβερνητικής εξουσίας.

Η αισχρή κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, δεν έχει τέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας, από το προεκλογικό βήμα, έχει το θράσος να βάζει στην ίδια ομιλία τους εκτελεσμένους της Καισαριανής με το... δέκα φορές καλύτερο μνημόνιο που έφερε. Οπως το ίδιο θράσος είχε όταν, προεκλογικά, διαβεβαίωνε ότι εντός του δρόμου του κεφαλαίου και της ΕΕ θα ασκήσει πολιτική υπέρ του λαού.

Ο,τι και να πουν προεκλογικά για να ψαρέψουν ψήφους, είναι κάλπικο. Οι ζυμώσεις για το κυβερνητικό σχήμα της επόμενης μέρας εντείνονται. Ετσι φαίνεται από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, τις δηλώσεις Δραγασάκη, τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Ο,τι και να πουν, το πρόγραμμα της όποιας επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο. Είναι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο ένα προς ένα όσα έχουν δεσμευτεί να κάνουν, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει. Υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ενίσχυση των τραπεζών, ανάκαμψη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Ολα αυτά που για να γίνουν θα συνοδευτούν από όσα ψήφισαν μαζί στη Βουλή, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές δαπανών για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της φορολογίας για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Η πορεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένη πολύ πριν από το Γενάρη του 2015, από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Από τη στιγμή που αναδείχθηκε σε υποψήφια κυβερνητική δύναμη, το 2012, σιγά σιγά προσαρμόστηκε στις ανάγκες της αστικής διακυβέρνησης ξεμασκαρεύοντας το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα απ' όποιες ριζοσπαστικές διακηρύξεις. Και αυτό έγινε απ' όλους μαζί, και αυτούς που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που πήγαν στη ΛΑΕ. Ηταν προδιαγεγραμμένη γιατί είχε απ' την αρχή καθαρό στόχο: Τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης εντός ΕΕ και Ευρωζώνης. Αξιοποίησε τη λαϊκή αγανάκτηση και διαμαρτυρία, επένδυσε σε ανέξοδες διακηρύξεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Σήμερα, ζούμε το δεύτερο γύρο αυτής της προσπάθειας, προσαρμοσμένης στο γεγονός της ψήφισης του 3ου μνημονίου.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί και πάλι την ίδια κοροϊδία. Πολύ περισσότερο που τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη να παλέψει για να βγει στο προσκήνιο ο ίδιος. Μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές. Η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στο χωριό, στις λαϊκές γειτονιές. Για τη συγκρότηση μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας, την αποφασιστική ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης της, για να πάρει ο λαός την εξουσία, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, να αποτινάξει τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος της πλουτοκρατίας. Για να έρθει το πραγματικά νέο που θα σαρώσει στο πέρασμά του όλη τη σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί αυτό είναι το παλιό...


Η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους
Η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους
Ενα μέρος της πορείας από πανοραμικό πλάνο
Ενα μέρος της πορείας από πανοραμικό πλάνο
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μεγάλη και με παλμό η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων συμμετείχαν στη συγκέντρωση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, αγρότες και μικροί ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  12   -   13


Νέες δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
Ρεπορτάζ από την εκλογική δραστηριότητα

ΣΕΛ.  4  -  9


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org