Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Θέλουν να κρυφτούν αλλά...

Διεκδικώντας τα εύσημα της αστικής τάξης, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε προχτές non paper, όπου αραδιάζει τα ...κατορθώματά της κατά τους 7 μήνες που διαπραγματευόταν για τα συμφέροντά της.

Υπενθυμίζει λοιπόν: «Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε πόρους από τα πρωτογενή πλεονάσματα για δημόσιες επενδύσεις».

«Να αποσπάσουμε για πρώτη φορά τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο».

«Να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

«Να έχει το νέο ανεξάρτητο Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου έδρα την Ελλάδα και να ασκείται η διοίκηση και η διαχείρισή του από τις ελληνικές αρχές (...) μέρος των εσόδων του θα διατεθούν για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων».

Επειδή το σημείωμα έχει αποδέκτη το κεφάλαιο, δεν κάνουν τον κόπο να υπενθυμίσουν στο λαό τι κατάφεραν για τα δικά του συμφέροντα. Αλλωστε, για να ασκούν διαχείριση για το κεφάλαιο, πρέπει να χειραγωγήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο απ' το λαό. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν βάλουν τα χεράκια τους και βγάλουν τα ματάκια τους, θυμίζοντας ότι τους πήρε 7 μήνες για να του φορτώσουν ένα ακόμα μνημόνιο με: Νέες μειώσεις στις συντάξεις, για τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας είχε το θράσος σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δηλώνει ότι μόνο 2% μείωση στις κύριες και 6% στις επικουρικές συμφώνησε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που τις είχαν μειώσει κατά 40%! Νέα φοροεπιδρομή στο ισχνό λαϊκό εισόδημα. Νέες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα...

Κεκτημένη ταχύτητα ή μήπως όχι;...

Τι ζημιά μπορεί να σου κάνει η κεκτημένη ταχύτητα; Να πεις πράγματα που δεν πρέπει. Το έπαθε προχτές η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ρ/σ «Παραπολιτικά», όπου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με όποιον «έχει την άποψη ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά». Κάτι τέτοια τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά, αλλά δεν τα λέει τώρα, που η υπογραφή του δεσπόζει φαρδιά πλατιά κάτω απ' το τρίτο μνημόνιο. Εκτός αν υπάρχει «γραμμή» πότε - πότε να πετάνε και κανένα αντιμνημονιακό για να ψαρεύουν σε θολά νερά. Πάντως, η φράση αυτή της Ολ. Γεροβασίλη αποσύρθηκε απ' το δελτίο Τύπου με τη συνέντευξή της, που διένειμε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διαβάζουμε: «Αναφερόμενη στις συνεργασίες, είπε ότι θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης. Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία". Διευκρίνισε ότι οι συνεργασίες απαιτούν κοινούς στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους. Προϋποθέτουν κοινή θέση για το χρέος, καθώς και σε ζητήματα όπως π.χ. τα Εργασιακά, οι απολύσεις, το Ασφαλιστικό και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ...».

Εργα και ημέρες...

Εργα και ημέρες των υπουργών και βουλευτών που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα το 7μηνο που μας πέρασε. Εχουμε και λέμε εντελώς ενδεικτικά: Ψήφισαν αδιαμαρτύρητα το νόμο για την απελευθέρωση του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για την ένταξη στην περιβόητη ρύθμιση των «100 δόσεων», προκειμένου να διευκολυνθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη ρύθμιση των οφειλών του, «κουρεύοντας» ταυτόχρονα προσαυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα «φέσια» του προς το κράτος. Ψήφισαν στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση «έμπασε» στην ίδια ρύθμιση και τις οφειλές από κραυγαλέες φορολογικές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου ακόμα και για λαθρεμπόριο, χαρίζοντάς του και με αυτόν τον τρόπο κι άλλα εκατομμύρια ευρώ. Με πρόταση του Π. Λαφαζάνη, εντάχθηκε και ψηφίστηκε στο «μίνι φορολογικό» διάταξη για την πλήρη απαλλαγή από ΦΠΑ των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που με υπηρεσίες και υλικό θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου.

Ακόμα καμαρώνει ο ίδιος για τα παζάρια που έκανε ως υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, με αφορμή την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ, «Turkish Stream»). Εχει και το δούλεμα όρια.

Μανούλες στην απάτη

Είπε ο Π. Λαφαζάνης στο ρ/σ «Alpha» για το ΚΚΕ: «Θα έλεγα ότι ο δρόμος που ακολουθούν είναι πάλι λάθος, για άλλη μια φορά. Δεν αφουγκράζονται τι θέλει σήμερα ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός. Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός θέλει να απαλλαγεί από τη λεηλασία και τη ληστεία που υφίσταται. Εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά αυτή την ώρα, σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτό το μέτωπο. Αυτή είναι η αιχμή του αγώνα μας. Δεν ταυτιζόμαστε με το ΚΚΕ, έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και στρατηγικές διαφορές. Ομως, δεν έχουμε μόνο διαφορές, υπάρχει και η συγκυρία, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, υπάρχουν κατακτήσεις αιώνων του ελληνικού λαού και των εργαζομένων που διαλύονται, υπάρχει μία χώρα που ληστεύεται και ξεπουλιέται». Εχουν γίνει μανούλες στην απάτη. Διαφωνούν στρατηγικά με το ΚΚΕ, αλλά το καλούν σε συνεργασία. Συνεργασία στη στρατηγική της ΛΑΕ. Δηλαδή, στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Γενάρη 2015, που έφερε μνημόνιο. Μιλούν για «συγκυρία» που διαλύει κατακτήσεις του λαού, αλλά ευαγγελίζονται οικονομική ανάπτυξη με τους επιχειρηματικούς ομίλους στην εξουσία και στην οικονομία, που καταστρέφει τις λαϊκές κατακτήσεις. Οι εξαγγελίες για προστασία του λαού σ' αυτό το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι «τυρί στη φάκα» χειραγώγησης στο σύστημα, ψέματα ολκής όπως έδειξε η εμπειρία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν ως υπουργοί. Ο λαός να μην τσιμπήσει στο δόλωμά τους...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ