Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν να κρυφτούν αλλά...

Διεκδικώντας τα εύσημα της αστικής τάξης, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε προχτές non paper, όπου αραδιάζει τα ...κατορθώματά της κατά τους 7 μήνες που διαπραγματευόταν για τα συμφέροντά της.

Υπενθυμίζει λοιπόν: «Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε πόρους από τα πρωτογενή πλεονάσματα για δημόσιες επενδύσεις».

«Να αποσπάσουμε για πρώτη φορά τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο».

«Να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

«Να έχει το νέο ανεξάρτητο Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου έδρα την Ελλάδα και να ασκείται η διοίκηση και η διαχείρισή του από τις ελληνικές αρχές (...) μέρος των εσόδων του θα διατεθούν για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων».

Επειδή το σημείωμα έχει αποδέκτη το κεφάλαιο, δεν κάνουν τον κόπο να υπενθυμίσουν στο λαό τι κατάφεραν για τα δικά του συμφέροντα. Αλλωστε, για να ασκούν διαχείριση για το κεφάλαιο, πρέπει να χειραγωγήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο απ' το λαό. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν βάλουν τα χεράκια τους και βγάλουν τα ματάκια τους, θυμίζοντας ότι τους πήρε 7 μήνες για να του φορτώσουν ένα ακόμα μνημόνιο με: Νέες μειώσεις στις συντάξεις, για τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας είχε το θράσος σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δηλώνει ότι μόνο 2% μείωση στις κύριες και 6% στις επικουρικές συμφώνησε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που τις είχαν μειώσει κατά 40%! Νέα φοροεπιδρομή στο ισχνό λαϊκό εισόδημα. Νέες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ