Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνο ο ενιαίος αγώνας για το ασφαλιστικό μπορεί να είναι αποτελεσματικός

Μόνο ο ενιαίος αγώνας για το ασφαλιστικό μπορεί να έχει αποτελέσματα. Ξεχωριστός αγώνας σημαίνει ήττα και αποτυχία.

Αυτό το μήνυμα έστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση - συζήτηση για το ασφαλιστικό, που διοργάνωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι Οργανώσεις Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Χρηματοπιστωτικού και Υγείας του ΚΚΕ. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους τομείς να αναλάβουν δράση στην κατεύθυνση του ενιαίου αγώνα, επισημαίνοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα δεχτούν τα αντιασφαλιστικά - αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να προβάλλει μια συνολική αντίληψη με ενιαίες κατακτήσεις για όλους και να μην μπει στη λογική του παζαριού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα, για να προσθέσει ότι οι πάντες μπορούν να συναντηθούν στον αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση, όχι όμως στη διεκδίκηση προσωρινών παροχών για επιλεκτικούς τομείς και κλάδους. Προειδοποίησε δε ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να «κάνει πίσω» σε ορισμένα σημεία που θα της εξασφαλίσουν τη συναίνεση, αλλά ταυτόχρονα και την υποταγή στα βασικά αντιλαϊκά σχέδιά της και τόνισε ότι δεν μπορεί να προβάλλεται ως απάντηση στο ασφαλιστικό πρόβλημα η κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Αλ. Παπαρήγα παραλλήλισε την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με τον πόλεμο που γίνεται σήμερα στα Βαλκάνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μεθοδολογία των επιχειρημάτων, του τρόπου που κηρύσσεται ο πόλεμος δε διαφέρει». «Αλλωστε, συνέχισε, ο ιμπεριαλισμός δεν είναι μόνο μια εξωτερική πολιτική ανάμεσα στις διεθνείς σχέσεις, είναι πριν απ' όλα εσωτερική πολιτική και από το εσωτερικό επεκτείνεται προς τα έξω». Κλείνοντας την ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ο αγώνας για την κοινωνική ασφάλιση μπορεί να γίνει το πεδίο σημαντικών θετικών πολιτικών εξελίξεων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αν το συνδικαλιστικό κίνημα στο πεδίο της μάχης δεν ανασυνταχθεί ταξικά, τότε τα επόμενα χρόνια θα δεχτεί πολύ μεγαλύτερες συμφορές. «Μπορεί μια σπίθα να ανάψει μια φωτιά, όχι του πολέμου, αλλά τη φωτιά του λαϊκού κινήματος», κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα.

Την έντονη ανησυχία τους για τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι στο διάλογο που επακολούθησε. Ο γόνιμος διάλογος, που έγινε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, θα συνεχιστεί, όπως σημειώθηκε, στους χώρους δουλιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για το Ασφαλιστικό(2007-11-15 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενιαία στρατηγική ενάντια στον ιμπεριαλισμό(2006-05-14 00:00:00.0)
Απεργία στα τέλη Γενάρη για το Ασφαλιστικό(2005-01-19 00:00:00.0)
Χρειάζεται ενιαίος αγώνας όλων(2004-12-03 00:00:00.0)
Ενιαίες οι παροχές υγείας για όλους(2000-09-14 00:00:00.0)
Ο λαός έχει τη δύναμη, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες(1998-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ