Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θύελλα αντιδράσεων από μαζικούς φορείς

«Κύμα» αντιδράσεων φορέων σηκώθηκε μετά τη δίωξη και την επιβολή περιοριστικών όρων στον πρόεδρο του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Γιάννη Μανουσογιαννάκη. Συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν ότι αυτή η δίωξη στρέφεται γενικότερα κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού και της εργατικής τάξης.

Πολιτική δίωξη, που στρέφεται γενικότερα ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού της χώρας, χαρακτηρίζει τη δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά.

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής καταγγέλλεται ότι αποκαλύπτεται η αντιλαϊκή αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του μεγάλου κεφαλαίου και των άλλων πολιτικών εκπροσώπων του. Είναι αυτή που τροφοδοτεί τις αντιδημοκρατικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων. Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντιδημοκρατικές διώξεις συνδικαλιστών και γενικότερα των εργαζομένων. Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Καταγγελία εξέδωσε και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με την οποία χαρακτηρίζει αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική την πρακτική της κυβέρνησης, ενάντια στους συνδικαλιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα. «Ο "τρομονόμος" - σημειώνεται - και άλλες αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης άνοιξαν "τους ασκούς του Αιόλου" ενάντια στους συνδικαλιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα». Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους οικοδόμους «σε συνεχή και αταλάντευτο ταξικό αγώνα για να βάλουμε φρένο και να ανατρέψουμε αυτή την απάνθρωπη, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου στις πιο μαύρες μέρες που έζησε ο ελληνικός λαός», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Υπογραμμίζει δε ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τις κατακτήσεις του, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Η δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που ζητούν την άρση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org