Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για το Ασφαλιστικό

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, κάλεσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στο τμήμα συντήρησης οχημάτων του ορυχείου Καρδιάς και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Το ζήτημα του Ασφαλιστικού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, παράλληλα με τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Οι εργαζόμενοι βλέπουν τι έρχεται και ανησυχούν. Βλέπουν την επιδείνωση των όρων με τους οποίους μπαίνουν στην παραγωγή οι νέοι εργαζόμενοι, την επέκταση των νέων εργασιακών σχέσεων, την επίθεση στο δικαίωμα στη σύνταξη. Ειδικότερα στο χώρο της ΔΕΗ, αντιλαμβάνονται από πρώτο χέρι, την έκταση που έχει λάβει το καθεστώς απασχόλησης στους εργολάβους με όρους δουλεμπορίου και τις επιπτώσεις του.

Η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να έχουν καθαρό στο μυαλό τους ότι η απελευθέρωση των αγορών, το κυνήγι του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας, φέρνουν νέα καταιγιστική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, συνδυασμένα, και με το Ασφαλιστικό.

Αναφερόμενη ειδικότερα στον «κοινωνικό διάλογο» που έχει στηθεί και την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετέχει, αλλά και στις συγχωνεύσεις των ταμείων, η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε διαλόγους για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι: «Δε συμμετέχουμε στον "διάλογο" ακριβώς επειδή εδώ και χρόνια ξέρουμε ποιο είναι το αντικείμενο και ο σκοπός του και δε θέλουμε να χαθεί χρόνος με το να περιμένουν οι εργαζόμενοι τι θα αποφασίσει ο "διάλογος" για να δουν αν συμφωνούν ή όχι. Με αυτή την έννοια δεν παίρνουμε μέρος.

Οι συγχωνεύσεις των ταμείων και όλα αυτά που ακούμε είναι η εφαρμογή του νόμου Ρέππα από την κυβέρνηση της ΝΔ και επιπροσθέτως η ΝΔ ανιχνεύει το έδαφος για να προσθέσει και κάποια άλλα μέτρα στο νόμο Ρέππα. Αυτή είναι η ουσία. Ψάχνουν να βρουν τρόπους να ανεβάσουν τις εισφορές, να ανεβάσουν τα όρια της συνταξιοδότησης, να μειώσουν τις συντάξεις. Τρόπους έχουν. Θα τους το επιτρέψουμε; Παλλαϊκός ξεσηκωμός. Το λέμε για άλλη μια φορά. Πριν βγουν τα αποτελέσματα του διαλόγου. Είναι δεδομένα τα αποτελέσματα: Εφαρμογή του νόμου Ρέππα και πρόσθεση ορισμένων καινούριων μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ