Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ταξική επιλογή ο Καποδίστριας 2»

Παρέμβαση στο συνέδριο, εκ μέρους του ΚΚΕ, του Νίκου Καραθανασόπουλου, βουλευτή του Κόμματος

Ο νέος Καποδίστριας είναι άμεσα συνδεδεμένος και με τη λειτουργία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, το οποίο κατά την ΚΕΔΚΕ θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι δήμοι για να λειτουργήσουν.

Ομως, όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Καραθανασόπουλος, «οι υποδομές που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες είναι μη επιλέξιμα έργα», δηλαδή δε χρηματοδοτούνται από το ΚΠΣ. Οπως συμπλήρωσε, «το περιεχόμενο του ΕΣΠΑ είναι βαθιά ταξικό», καθώς «συγκεντροποιεί και τη δομή των μηχανισμών διαχείρισης των έργων, την ιδιωτικοποιεί, καθιστώντας το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο τον κατεξοχήν φορέα διαχείρισης».

«Σε μια τέτοια διαδικασία - συμπλήρωσε - θέλουν να εντάξουν τη διοικητική δομή». Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στον «Καποδίστρια 2», «όχι γιατί θέλουμε τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης», αλλά γιατί θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας νέας αντιλαϊκής επίθεσης, θα επιβαρυνθεί περισσότερο η λαϊκή οικογένεια και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση.

Υπογράμμισε πως η φορολογική εξουσία που ζητά η ΚΕΔΚΕ βασίζεται στην αντιλαϊκή λογική της ανταποδοτικότητας. Πως δεν μπορεί αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περάσουν στο κράτος και ανέφερε χαρακτηριστικά τις πρόσφατες πυρκαγιές, που ανέδειξαν την έλλειψη σχεδιασμού αντιμετώπισης από την κεντρική εξουσία, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί ξεχωριστά ο κάθε δήμος να αντιμετωπίσει τις φωτιές. Κατέληξε καταδεικνύοντας την αιτία, δηλαδή την αλλαγή των χρήσεων γης για να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ