Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9930

Πλατύς διάλογος στη δράση με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ με όσους δε βολεύονται με αυτό που υπάρχει σήμερα

Ξεκινάμε το χρονιάτικο εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, σε μια περίοδο που πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για το πού πάνε τα πράγματα, γίνονται διεργασίες, ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει

  • Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι συνεκτική, πολυεπίπεδη στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, στο εθνικό και στη διεθνιστική πάλη, με βασικό της γνώρισμα το συνδυασμένο αγώνα για τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα, την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, τη δράση για τη λαϊκή συμμαχία, τον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία. Κρίκος που συνδέει το σήμερα με την προοπτική, την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, η συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • Η λαϊκή εξουσία θα υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Σκοπός της λαϊκής οικονομίας είναι η αδιάκοπη ανάπτυξη της παραγωγής με βάση τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας, ώστε να διασφαλίζεται η ανώτατη ικανοποίηση των ανθρώπινων υλικών και πολιτιστικών αναγκών. Σε ενιαία πορεία δρούμε σήμερα, προετοιμάζοντας το αύριο.
  • Το πλαίσιο της καθημερινής παρέμβασης του Κόμματος περιλαμβάνει το μέτωπο δράσης για τις συλλογικές συμβάσεις, την Υγεία, την Πρόνοια, τη συνταξιοδότηση, το δικαίωμα στη δουλιά, τον ελεύθερο χρόνο, τις διακοπές, την Παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος. Το μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. Το πρόβλημα με το καρκινογόνο νερό, τους τομείς ενέργειας, πολιτικής προστασίας, δημόσιας υγείας, αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικών έργων, το συντονισμό των αντιΝΑΤΟικών δυνάμεων στα Βαλκάνια.

ΣΕΛ.  7

Motion Team

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία της

Συγκέντρωση για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας διοργάνωσε χτες η Κομματική Οργάνωση Λαγκαδά της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Λαγκαδά. Στην κινητοποίηση καθορίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και δράσης. «Μόνη ελπίδα, για να αποτραπεί η ολοκληρωτική και ανεπίστρεπτη καταστροφή, είναι να κινητοποιηθεί ο λαός και οι φορείς του Νομού», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, μιλώντας στη συγκέντρωση.


ΣΕΛ.  21


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση

Αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό και η Παιδεία, όπου η κυβέρνηση φροντίζει «να βάλει στο παιχνίδι» το ΠΑΣΟΚ και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


ΣΕΛ.  6
ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών

Σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία του ΟΟΣΑ τα λαϊκά στρώματα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν από την τσέπη τους το απίστευτο ποσό των 1.144 ευρώ ετησίως, για υπηρεσίες Υγείας.


ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ
Τώρα προτείνει παράταση του εργάσιμου χρόνου!

Επιχειρεί να βγάλει το 20λεπτο διάλειμμα εκτός του 8ωρου. Μαζική η χτεσινή Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ