Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα διαμαρτυρίας δίχως πολιτική πρόταση και προεκλογικά αυτή η μομφή ακουγόταν πολύ συχνά. Πρόκειται είτε για άγνοια είτε για συνειδητή απόκρυψη της πραγματικότητας. Γιατί το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση εξουσίας, στην οποία διεξοδικά αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ προχτές για άλλη μια φορά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αυτό ακριβώς το θέμα. Η πρόταση αυτή είναι συνεκτική και πολυεπίπεδη καθώς «απλώνεται» στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, στο εθνικό και στη διεθνιστική πάλη έχοντας βασικό γνώρισμα τον συνδυασμένο αγώνα για τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου, την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και τον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο σήμερα και στην προοπτική για το ΚΚΕ είναι η ανασυγκρότηση και αναγέννηση του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος στο έδαφος της διεκδίκησης μέτρων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και φυσικά η συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης που θα αποτελέσει το όχημα προς τη λαϊκή εξουσία και συμμαχία. Πρόκειται για ένα κίνημα κοινωνικών δυνάμεων, υπαρκτών σήμερα, αλλά και πολιτικών δυνάμεων που στην πορεία μπορεί να προκύψουν μέσα από διεργασίες και ανακατατάξεις με τη λαϊκή παρέμβαση, τον απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως έμπρακτη έκφραση ριζοσπαστικών διεργασιών στη λαϊκή συνείδηση. Ενα κίνημα που θα αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, θα βάζει τη σφραγίδα του στα μέτωπα της καθημερινής πάλης και θα τραβά προς την κατάκτηση της εξουσίας.

Στη βάση της παραδοχής ότι σήμερα προετοιμάζεται το αύριο μέσα από κάθε βήμα, το ΚΚΕ παρεμβαίνει και δρα αποφασιστικά σε σημαντικά μέτωπα πάλης τα οποία αφορούν ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, η Υγεία, η Πρόνοια, η συνταξιοδότηση, το δικαίωμα στη δουλιά, στον ελεύθερο χρόνο, στις διακοπές, η Παιδεία, η προστασία του περιβάλλοντος, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. Ακόμα στα ζητήματα που αφορούν στο καρκινογόνο νερό, στην ενέργεια, στην πολιτική προστασία, στη δημόσια υγεία, στην αντισεισμική θωράκιση, στα αντιπλημμυρικά έργα, στον συντονισμό των αντιΝΑΤΟικών δυνάμεων στα Βαλκάνια.

Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία και λαϊκή εξουσία είναι αναμενόμενο να λοιδορείται αφού βρίσκεται στον αντίποδα των προτάσεων όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, είτε των αμιγώς αστικών είτε όσων αντικειμενικά ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος, προπαγανδίζοντας το παραμύθι του «ανθρώπινου» καπιταλισμού. Για το ΚΚΕ, η εξουσία θα βρίσκεται είτε στα χέρια της αστικής τάξης είτε στα χέρια της εργατικής και των φυσικών της συμμάχων. Η λαϊκή εξουσία θα υπηρετεί ακριβώς τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Σκοπός της λαϊκής οικονομίας είναι η αδιάκοπη ανάπτυξη της παραγωγής με βάση τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας, ώστε να διασφαλίζεται η ανώτατη ικανοποίηση των ανθρώπινων υλικών και πολιτιστικών αναγκών.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αναφέρεται σε μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις δικές του αποκλειστικά ανάγκες. Σ' αυτήν ο λαός αργά ή γρήγορα θα αναγνωρίσει τα συμφέροντά του γιατί είναι η μοναδική που μπορεί να του ανοίξει την προοπτική σε ένα μέλλον κατάδικό του.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ