Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ...

ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΖΕΙΣ: «Μεταξύ των τριάντα χωρών του ΟΟΣΑ δαπανούμε τα λιγότερα ως κράτος για την υγεία και τα περισσότερα ως ιδιώτες (...) χωρίς χρήματα και χωρίς προσωπικό, η απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου πρέπει να θεωρείται βεβαία και ο θρίαμβος του ιδιωτικού αναπόφευκτος» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιμείνει να επιδιώκει τη συναίνεση, αλλά είναι και έτοιμο να απαντά αμέσως σε κάθε μετωπική επίθεση της αντιπολίτευσης, θέτοντας ζητήματα που θα δείχνουν στο λαό την αλήθεια με ερωτήματα που θα υποχρεώνουν το ΠΑΣΟΚ να αποκαλύπτει τις πραγματικές του θέσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Κατά γενική εκτίμηση, η εξαιρετικά άνετη επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου μείωσε σημαντικά το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έλυσε τα χέρια του πρωθυπουργού. Το μέλλον και η πολιτική των δύο κομμάτων θα δείξει αν η προσπάθεια θωράκισης του δικομματικού συστήματος διά του νέου εκλογικού νόμου θα αποβεί αποτελεσματική ή θα ξεπεραστεί από την ογκούμενη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τα δύο μεγάλα κόμματα» (η Ε. Τριανταφύλλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ: «Μέχρις στιγμής η παρουσία της Πολιτείας στα Ζωνιανά εξαντλείται στα αστυνομικά αποσπάσματα που χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή και ερευνούν σπίτια με τρόπο που πολλές φορές προσβάλλει την παραδοσιακή κουλτούρα των κατοίκων. Ο κίνδυνος από αυτήν την τακτική προκύπτει από την αυστηρή αντίληψη περί τιμής που έχουν οι αυτόχθονες της περιοχής και την οποία υποστηρίζουν πολλές φορές με ακραίο τρόπο (...) χθες τα παιδιά του Δημοτικού στο διάλειμμά τους, βλέποντας αστυνομικούς να ερευνούν χώρους κοντά στο σχολείο φώναζαν εν χορώ "μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι" και οι δάσκαλοι αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν, όπως μας έλεγε αξιωματικός που τονίζει ότι η Αστυνομία δε φτάνει» (το σχόλιο του Γ.Ι.Μ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ