Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΚΥΡΚΟΣ
Ανευ όρων... διάλογος με το ΠΑΣΟΚ!

Διάλογο ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού άνευ όρων και προαπαιτούμενων ζητά ο Λ. Κύρκος, χαρακτηρίζοντάς τον σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» «περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Ο Λ. Κύρκος εξέφρασε την άποψη ότι οι ηγεσίες των δύο χώρων δεν είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο, αλλά «αν δεν αρχίσουν κάποτε οι διαδικασίες, δε θα ωριμάσουν ποτέ τα πράγματα» επέμενε.

Ανέφερε ακόμα πως το «ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία», ενώ απαντώντας γιατί δε δρα στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΝ, απάντησε πως «κατά καιρούς έχει μιλήσει, αρκετά αφηρημένα. Δεν έχει διατυπώσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση κι αυτό είναι λάθος του ΣΥΝ. Ομως είναι ισχυρή η άποψη μέσα στο ΣΥΝ ότι διάλογος χωρίς να υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να διεξαχθεί».

Σε άλλη ερώτηση για τη «συγκρότηση μετώπου με το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ» ο Λ. Κύρκος ανέφερε πως «σ' αυτή την ιστορία βάζει τέρμα η πρόσφατη απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, που δεν αφήνει περιθώρια για διολίσθηση του κόμματος σ' αυτή την κατεύθυνση».

Ο Λ. Κύρκος ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε το ΣΥΝ ως θεσμικό εκφραστή της Αριστεράς και τον επέπληξε που άφησε την ιδέα της κεντροαριστεράς στον Κ. Σημίτη. Ενώ τόλμησε να ισχυριστεί πως κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο δεν μπορεί να αγνοεί το ΠΑΣΟΚ! Ζήτησε δε να γίνει διάλογος επί των θεμάτων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, εργασιακά, παιδεία κ.ά!

Από τη συνέντευξη δεν έλειπε η επίθεση στο ΚΚΕ και ήταν φυσικό να κριθεί από τον Λ. Κύρκο ως «συντηρητική» η δικτατορία του προλεταριάτου, όταν γι' αυτόν η σοσιαλδημοκρατία (που το μεγάλο κεφάλαιο κρίνει ως ικανότερο και αποτελεσματικότερο διαχειριστή των συμφερόντων του) και η ομολογία πίστεως στο πιο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα, αυτό του ιμπεριαλισμού, συνιστούν αναμφισβήτητα... πρόοδο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ