Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΟΥΣΜΑ «ΤΡΟΜΟ»-ΝΟΜΟΥ
Απαράδεκτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατά συνδικαλιστή

Περιοριστικά μέτρα επέβαλαν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Πειραιά κατά του κομμουνιστή συνδικαλιστή Γ. Μανουσογιαννάκη, με τα οποία απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα, υποχρεώνεται να δίνει παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και να καταθέσει εγγύηση 500.000 δρχ.

Τα μέτρα στηρίζονται σε ψευδείς καταγγελίες ναυτικού πράκτορα και αναδείχνουν, τόσο το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών, όσο και εναντίον τίνος θα στρέφεται ο περιβόητος «τρομονόμος» και τα άλλα αυταρχικά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα πρέπει να αρθούν, γιατί ανοίγεται ένας δρόμος πλήρους αυθαιρεσίας, τόσο από την εργοδοσία, όσο και τους παράγοντες στο χώρο της Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να παρέμβει και να διατάξει την ανάκληση των περιοριστικών μέτρων. Τα παραπάνω τονίζει, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, ενώ του επισυνάπτει μια αποκαλυπτική κατάθεση άνεργου ναυτικού, ο οποίος καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας για ψευδορκία εναντίον του συνδικαλιστή προέδρου του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Γ. Μανουσογιαννάκη.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org