Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Ανεπιθύμητος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ομόφωνα κήρυξαν ανεπιθύμητο στη χώρα μας, το ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον, ο οποίος πρόσφατα την επισκέφτηκε, τα μέλη του Συμβουλίου τηςΠαναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με ψήφισμά τους, το οποίο ενέκριναν σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Στο κείμενό τους, καταγγέλλουν το ΓΓ του ΝΑΤΟ, κύριο εκπρόσωπο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, όπως υπογραμμίζουν, ως το βασικό εκφραστή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών, που συνεχίζουν να υπονομεύουν την ειρήνη στα Βαλκάνια και γενικότερα στον κόσμο, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της διεθνούς πλουτοκρατίας, σε βάρος των λαών.

Παράλληλα, στο ψήφισμά τους καταδίκασαν, τη συνεχιζόμενη, από την ελληνική κυβέρνηση, πολιτική εναγκαλισμού με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε μια περίοδο που τόσο επικίνδυνα φουντώνει το μέτωπο των συγκρούσεων στα γειτονικά μας Σκόπια. Εξ αιτίας του ρόλου των ΗΠΑ στη δημιουργία των εξτρεμιστικών ομάδων στα Βαλκάνια και η Ελλάδα ν' αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Τέλος δήλωσαν, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν με όλες τους τις δυνάμεις την πιο αποτελεσματική οργάνωση του αγώνα, κατά των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρωτοστατώντας στο συντονισμό των φιλειρηνικών δραστηριοτήτων και των άλλων αντιπολεμικών φορέων του αθηναϊκού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ