Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τραπεζικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία για να ανοίξουν οι συνταξιούχοι τραπεζικούς λογαριασμούς, έδωσε χτες η κυβέρνηση. Μην απορήσετε, επομένως, αν το επόμενο διάστημα θεωρήσει υπεύθυνους τους συνταξιούχους που δεν ανταποκρίθηκαν, για το μη εκσυγχρονισμό του συστήματος πληρωμών!

Και όταν η κυβέρνηση λέει «εκσυγχρονισμό», μην πάει το μυαλό σας στη ροή των πληρωμών. Εκεί τα κάνανε «μπάχαλο», δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Αλλο εννοούν.

Εκσυγχρονισμός για την κυβέρνηση σημαίνει, πρώτα και κύρια, τη δυνατότητα των τραπεζών, να διαχειρίζονται τα χρήματα που δίνει το ΙΚΑ για συντάξεις. Μιλάμε για περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δραχμές, που το κρατάνε μια ολόκληρη βδομάδα στα ταμεία τους! Και αυτό θα γίνεται κάθε μήνα!

Μιλάμε για τις ίδιες τράπεζες, που, όταν ένας συνταξιούχος αργήσει μια δόση σε ένα δάνειο, του κάνουν κατάσχεση στο «πι και φι» και ζητάνε και πανωτόκια από πάνω. Γι' αυτές μιλάμε, όχι για άλλες!

Ε, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ να περιμένουμε σ' αυτόν τον τόπο! Εχουμε πρωθυπουργό θεωρητικό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που κάνει κοινά άρθρα με τον Τόνι Μπλερ. Η «κεντροαριστερά» σε όλο της το μεγαλείο!

Ποιος είναι ο στόχος τους; Μα, ποιος άλλος, παρά μια ισχυρή Ευρώπη και, απ' ό,τι λένε, και οι δυο τους το ξέρουν το μυστικό και θα το πούνε και στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στη Διάσκεψη της Στοκχόλμης.

Ιδίως εκεί που μιλάνε για αύξηση των θέσεων εργασίας, είναι πραγματικά αποστομωτικοί. Τώρα, το ότι στη Βρετανία κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη και μεταφέρουν εκτός Ευρώπης την παραγωγή, ενώ στην Ελλάδα η ανεργία πετάει στα ύψη, αυτά είναι ...συγκυριακές λεπτομέρειες!

Αντε τώρα να μιλήσεις στον Σημίτη για περιοχές της Ελλάδας, όπου το επίπεδο φτώχειας αυξάνεται συνεχώς, και για εργασιακά δικαιώματα, που πηγαίνουν από ...απελευθέρωση σε απελευθέρωση. Αυτός τώρα βαδίζει με τον Τόνι στις λεωφόρους της ανάπτυξης!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ