Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μέτρα τρομοκρατικά εναντίον κάθε αγωνιστικής φωνής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τα αντιδραστικά μέτρα της Εισαγγελίας Πειραιά.

«Τα περιοριστικά μέτρα, που επέβαλαν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Πειραιά κατά του κομμουνιστή συνδικαλιστή Γ. Μανουσογιαννάκη, με τα οποία απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα, υποχρεώνεται να δίνει παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και να καταθέσει εγγύηση 500.000 δρχ., αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια η οποία στρέφεται εναντίον κάθε αγωνιστικής φωνής στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα μέτρα στηρίζονται σε ψευδείς καταγγελίες "δουλεμπόρου" και αναδείχνουν τόσο το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών, όσο και εναντίον τίνος θα στρέφεται ο περιβόητος "τρομονόμος" και τ' άλλα αυταρχικά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα μέτρα πρέπει ν' αρθούν, γιατί ανοίγεται ένας δρόμος πλήρους αυθαιρεσίας τόσο από την εργοδοσία όσο και τους παράγοντες στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να παρέμβει και να διατάξει την ανάκληση των περιοριστικών μέτρων. Ανάλογη ευθύνη πρέπει ν' αναλάβουν και οι φορείς των δικαστικών.

Αποτελεί, επίσης, στοιχειώδη ευθύνη όλων των κομμάτων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την προκλητική ενέργεια του εισαγγελέα και του ανακριτή Πειραιά. Η πάλη κατά του "τρομονόμου" πρέπει να είναι στις προτεραιότητες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ