Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κινητικότητα στη διεθνή κοινότητα για τις συνομιλίες

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Μπάντλερ, επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, ο οποίος έγινε το χθες πρωί δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη, δήλωσε ότι υπάρχουν εν εξελίξει συνομιλίες στη διεθνή κοινότητα, για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τις συνομιλίες.

Επισημαίνοντας ότι αυτή η περίοδος, έως και τον Μάιο, είναι περίοδος εκλογών για την Κύπρο, ο κ. Μπάντλερ ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη και κυρίως ο Αλβάρο ντε Σότο και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να εργάζονται στο θέμα του Κυπριακού.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, παραμένουν δεσμευμένες στη συνέχιση των συνομιλιών.

Ανέφερε ακόμη ότι στην περίοδο αυτή γίνεται πολλή δουλιά, η οποία στοχεύει στη διερεύνηση πότε και πώς θα επαναληφθεί και θα συνεχιστεί η διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης συναντάται στις 9 Απριλίου στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ. Ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο στις 2 Απριλίου και να επιστρέψει στις 10 του μηνός.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την απαντητική επιστολή του κ. Πάουελ σε συγχαρητήριο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών στην οποία επαναβεβαιώθηκε η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για συνέχιση των προσπαθειών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org