Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που είδαν τη δημοσιότητα για συνεργασία της ΝΔ με «αριστερές δυνάμεις» στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κατά τη διάρκεια χτεσινής δημόσιας ομιλίας της για την Κοινωνική Ασφάλιση, τόνισε τα παρακάτω:

«Εμείς δε βάζουμε κανένα όριο στην κοινή δράση και στη συνεργασία μέσα στον κόσμο, όσον αφορά την κομματική του ένταξη. Ταυτόχρονα όμως τους λέμε ότι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη πριν απ' όλα στα δύο κόμματα - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - στην πολιτική και στην ιδεολογία τους. Εμείς λέμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας δε φτάνει μόνο να διεκδικείς προωθημένα αιτήματα, πρέπει να βγάζεις και βαθύτερα συμπεράσματα.

Βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται, δεν μπορεί να γίνει άλλη, "ελάτε να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τα ψίχουλα και προσέξτε μη διαμαρτυρηθείτε, καραδοκεί η ΝΔ στις δημοτικές, νομαρχιακές και εθνικές εκλογές... και ΝΔ σημαίνει ίδια πολιτική, αλλά με αντικοινωνικό πρόσωπο χωρίς κοινωνικό στιλ".

Ερχεται η ΝΔ η οποία νομίζει πως τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση ο λαός θα έχει ξεχάσει ποιοι είναι, θα έχει ξεχάσει ότι έτσι ξεκίνησαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και δημαγωγεί ασύστολα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Κάνει μάλιστα και ανοίγματα προς την Αριστερά, το ΚΚΕ. "Αν θέλετε να διώξουμε το ΠΑΣΟΚ ελάτε σε μας", λέει.

Το δε ΠΑΣΟΚ λέει όχι. "Απευθύνομαι στους αριστερούς για να εμποδίσουμε τη ΝΔ". Δηλαδή το αντιδεξιό σύνδρομο και το δήθεν φιλοαριστερό προσωπείο. Γιατί πραγματικά ο ωμός αντικομμουνισμός δεν πουλάει και πολύ.

Απαντώντας λοιπόν και στη ΝΔ, λέμε ότι για μας κριτήριο είναι η πολιτική τους, που είναι - και των δυο τους - μια πολιτική εχθρική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Και από αυτή την άποψη ο λαός, γιατί για το ΚΚΕ είναι δεδομένο, δεν πρέπει να σκέφτεται ούτε με αντιδεξιά, ούτε με αντιΠΑΣΟΚ σύνδρομα. Πρέπει να σκέφτεται ταξικά και να βλέπει ότι και τα δύο κόμματα θέλουν να συντηρήσουν την ίδια πολιτική. Κι αν υποστηρίζουν - το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - αυτόν το δικομματισμό και διπολισμό δεν είναι από στενά κομματικά κριτήρια και στενά εγωιστικά συμφέροντα εξουσίας, αλλά γιατί πριν απ' όλα σκέφτονται ταξικά και θέλουν να διασώσουν το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ