Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
«Δεν πάμε σπίτι μας, ο πόλεμος συνεχίζεται»

Εξω από το στρατόπεδο Λιτόχωρου διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή οι φίλοι της ειρήνης

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Ο πόλεμος δεν τελείωσε και γι' αυτό δε θα πάμε στο σπίτι μας. Ο αγώνας για την ειρήνη συνεχίζεται». Αυτό διατράνωσαν ολοκληρώνοντας την κινητοποίησή τους, το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το στρατόπεδο Λιτόχωρου, τα μέλη και οι φίλοι της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Πιερίας.

Στις 5 το απόγευμα με αυτοκινητοπομπή ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης και αφού πέρασαν μέσα από τα χωριά της περιοχής, έφτασαν στο δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής Λιτόχωρου. Αστυνομικοί τους εμπόδισαν να διαδηλώσουν, με το πρόσχημα πως είναι στρατιωτική περιοχή και απαγορεύεται. Οι νεολαίοι της ειρήνης πήραν το δρόμο προς το στρατόπεδο του Λιτόχωρου. Εκεί, έξω από την κεντρική πύλη, διαδήλωσαν για άλλη μια φορά την απαίτησή τους να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο και να φύγει το πεδίο βολής από το Λιτόχωρο.

Με νεανική ορμή και πείσμα βροντοφώναξαν «Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ-Γερμανία» και κάλεσαν τους συμπολίτες τους να συστρατευτούν στο δρόμο του αγώνα και να απαιτήσουν απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στη συνέχεια επέδωσαν το ψήφισμα στον ταξίαρχο, διοικητή του στρατοπέδου, με το οποίο καταγγέλλουν:

Την επέμβαση του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια. Την ύπαρξη πυρηνικών όπλων στη χώρα μας και τη χρήση όπλων με ουράνιο. Τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Ζητάνε: Να μη μετατραπεί η περιοχή του Λιτόχωρου σε αμερικανική βάση και προγεφύρωμα επεμβάσεων σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Να μη γίνει ΝΑΤΟικό λιμάνι στο Λιτόχωρο. Να απομακρυνθεί το πεδίο βολής Λιτόχωρου αφού προηγουμένως γίνουν μετρήσεις από αξιόπιστους επιστημονικούς φορείς για την ύπαρξη ουρανίου.

Απαιτούν: Το σεβασμό των συνόρων στα Βαλκάνια. Το σεβασμό της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας της χώρας μας. Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Γιουγκοσλαβία. Να μη μετατραπεί ο ελληνικός στρατός σε υπηρέτη των Αμερικανών. Τέλος, δήλωναν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ