Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Συγκροτείται αντιπολεμική επιτροπή

Associated Press

Αντιπολεμική επιτροπή πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσει η Επιτροπή ΕιρήνηςΚεφαλονιάς και Ιθάκης, με στόχο την οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, τα μέλη της επιτροπής διοργανώνουν σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Μάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου και καλούν τους φορείς και κάθε πολίτη του νομού να πάρει μέρος.

Οπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής, «η περιοχή μας βρίσκεται από καιρό ήδη στη δίνη του πολέμου, με συνεχείς περιφερειακές συρράξεις. Συνεχώς σφίγγει ο πολεμικός κλοιός μπροστά στην υλοποίηση των επεκτατικών βλέψεων της Νέας Τάξης για εξασφάλιση αγορών». Και συνεχίζουν, «τα άνομα αυτά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και υποκινούν πολέμους με πτώματα χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορούν να αφήσουν απαθείς τους Ελληνες πολίτες». «Αυτά τα γεγονότα αποτελούν, τονίζουν αμέσως μετά, έναν κακό οιωνό για μια πολεμική ανάφλεξη».

Τα φρικιαστικά αποτελέσματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, επισημαίνουν σ' άλλο σημείο, κατά της Γιουγκοσλαβίας με τη χρήση ραδιενεργών βομβών είναι συγκλονιστικά. Οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις, υπογραμμίζουν οι φιλειρηνιστές, στο Ιόνιο Πέλαγος «ρυπαίνουν» κυριολεκτικά και μεταφορικά με πόλεμο και ραδιενέργεια την περιοχή μας, ενώ η ΝΑΤΟική πυρηνική βάση του Αραξου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κεφαλονιά αποτελεί την πυριτιδαποθήκη στην περιοχή μας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής καλούν: «Τους μαζικούς φορείς του νομού, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, τους επιστήμονες και τη νεολαία να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία της επιτροπής που θα επεξεργάζεται και θα υλοποιεί την αντεπίθεση της ειρήνης». Μια αντεπίθεση που, όπως επισημαίνεται, ρεαλιστικά επιβάλλεται από την ίδια τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ