Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
«Ακομμάτιστο» και ως κόμμα!

«Εξω τα κόμματα από τις τοπικές κοινωνίες», το σύνθημά του για τις δημοτικές εκλογές!

Φορέας αντιδραστικών ιδεών και πρακτικών αποκαλύπτεται σε κάθε βήμα του το νέο κόμμα Αβραμόπουλου, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται ήδη στις μεθόδους εξαπάτησης και παραπλάνησης.

Καινούρια ιδέα του δημάρχου είναι να μην εμπλακούν τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές στις «τοπικές κοινωνίες», αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίζουν τους ...«ακομμάτιστους» υποψήφιους δημάρχους. «Τα κόμματα μακριά από τις τοπικές κοινωνίες», ήταν το σύνθημα που πρόβαλε, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές, ισχυριζόμενος ότι τα κόμματα συμβάλλουν στην «αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού»!

Προσδιορίζοντας τη θέση του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, είπε ότι «θα στηρίξουμε εκείνους τους δημάρχους που δηλώνουν ευθαρσώς ακομμάτιστοι και ότι προτεραιότητά τους είναι οι τοπικές κοινωνίες και όχι τα κόμματά τους, ανεξάρτητα αν έχουν την υποστήριξη των κομμάτων τους»! Ειδικά για το Δήμο της Αθήνας, απαντώντας στην ερώτηση αν θα στήριζε την υποψηφιότητά της Γιάννας Αγγελοπούλου απάντησε θετικά, λέγοντας «γιατί όχι, θα επαναλαμβανόταν το επιτυχές πρότυπο της Βαρκελώνης». Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσει τη θητεία στο Δήμο Αθηναίων, αφού τη συνέδεσε με την περάτωση του νέου τεχνικού προγράμματος του δήμου. Κληθείς να παρουσιάσει τις θέσεις του για την περιφέρεια, είπε ότι στο κράτος πρέπει να μείνουν μόνο η Αμυνα, η Εξωτερική Πολιτική, η Δικαιοσύνη και η Παιδεία και οι υπόλοιπες αρμοδιότητες να μεταφερθούν στην περιφέρεια.

Ενώ ο δήμαρχος συνεχίζει να εμφανίζεται ...«ακομμάτιστος» και μετά την ίδρυση κόμματος, όμως, την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνει ότι είναι συμπλήρωμα του δικομματισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι προανήγγειλε κύκλο επαφών με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για μια σειρά ζητήματα! Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ποια είναι η θέση του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, απάντησε ότι «περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης»! Γενικότερα, είπε ότι επιδιώκει το διάλογο και τη σύνθεση.

Αναφερόμενος, γενικότερα, στις συνεργασίες με τα δύο μεγάλα κόμματα, ο Δ. Αβραμόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικών συνεργασιών, ενώ, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μετά τις εκλογές, το άφησε ανοιχτό και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι δε θα γίνουν παζάρια. Διευκρίνισε, πάντως, ότι θα δεχτεί προσχωρήσεις από στελέχη άλλων κομμάτων, παρά το ότι δηλώνει ότι το κόμμα του θα πλαισιωθεί από «άφθαρτους», γιατί, όπως είπε, το σύστημα είναι φθαρμένο, οι υπάρχοντες πολιτικοί δε σημαίνει ότι δεν είναι άφθαρτοι!

Στην ερώτηση πότε θα γίνει πρωθυπουργός, απάντησε, μετριοφρόνως, ότι προτεραιότητά του είναι να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός, ενώ επανέλαβε τη θέση του για συμφιλίωση Εκκλησίας και πολιτείας. Τέλος, καυχήθηκε για τον «καλλωπισμό» της Αθήνας, γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει αφίσα», έργο για το οποίο φροντίζουν καθημερινά 70 άτομα(!) -αφισοκυνηγοί, οι οποίοι «αλωνίζουν την Αθήνα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ